erlindafishy
1,000+ Views

lampard-gerrard bersinar lagi

akarta - Musim ini setidaknya jadi pembuktian bagi dua gelandang gaek Inggris, Steven Gerrard dan Frank Lampard, bahwa mereka memang belum habis dan bisa jadi nyawa permainan tim seperti yang dilakukan sebelumnya. Gerrard dan Lampard relatif dalam 1-2 musim terakhir memang tak begitu bersinar. Selain karena umur yang kian bertambah (Gerrard 32 tahun, Lampard 34 tahun), keduanya juga dihantam cedera yang membuat penampilannya menurun. Musim lalu Gerrard cuma tampil 18 kali di liga dan membuat lima gol. Di musim sebelumnya perolehan golnya hanya mencapai empat dari 21 kali main. Namun di musim ini bersama Liverpool yang tengah membangun lagi bersama manajer baru, Brendan Rodgers, justru Gerrard bisa jadi "bapak" di antara anak-anak muda di skuat itu. Perannya sentral lagi dan ia jadi satu-satunya pemain Liverpool yang tak pernah absen dan selalu bermain penuh di 25 laga. Bebas cedera juga membuat Gerrard mampu tampil ciamik dengan menyumbangkan enam gol serta sembilan assist --- jumlah assist terbanyak saat ini di Premier League bersama Lukas Podolski --. Total akurasi passing-nya mencapai 86,4 persen, 1440 sukses dari 1667 percobaan. Yang patut dicermati adalah perubahan posisi Gerrard dalam formasi yang diterapkan Rodgers. Meski beberapa kali masih maju ke depan membantu penyerangan, justru Gerrard lebih banyak bermain ke dalam musim ini. WhoScored mencatat ia 14 kali tampil sebagai gelandang tengah dengan membuat tiga gol dan tiga assist. Sementara ia juga sempat bermain sebagai gelandang bertahan dan statistiknya justru lebih bagus, tiga gol juga namun ia melepaskan enam assist dari posisi itu. Tak lagi banyak membantu serangan, Gerrard kini lebih berperan menjaga kedalaman tim bersama Lucas Leiva demi menyeimbangkan tim terkait permainan menyerang Rodgers yang mengutamakan penguasaan bola. Lalu bagaimana Lampard? Tampaknya gelandang senior Chelsea ingin terus memberi bukti kepada manajemen Chelsea bahwa ia masih pantas diberi perpanjangan kontrak dan bersaing dengan gelandang-gelandang muda di tim itu. Musim ini ia banyak absen karena dibekap cedera namun catatan 10 gol dari 17 laga berlalu tentu tak buruk bagi pemain yang kerap dirotasi itu. Cedera Oriel Romeu plus perginya John Obi Mikel jadi berkah tersendiri baginya. Bersama Ramires di lini tengah, ia pun sama seperti Gerrard di Liverpool, menjaga keseimbangan tim di mana Chelsea punya empat pemain depan yang begitu dahsyat. Sesekali Lampard maju membantu penyerangan. Jumlah golnya pun saat dia menjadi gelandang bertahan lebih bagus dengan delapan gol dan satu assist. Lampard hanya butuh enam gol lagi untuk menyamai rekor Bobby Tambling (203 gol) sebagai pencetak gol terbanyak sepanjang sejarah klub asal London Barat itu. Satu lagi di pekan ke-25 ini baik Gerrard dan Lampard sama-sama bikin gol lewat trademark masing-masing. Lampard membobol gawang Newcastle United lewat sebuah sepakan keras dari luar kotak penalti, meski sayang tak mampu membawa Chelsea menang. Sementara Gerrard di laga kontra Manchester City semalam menaklukkan Joe Hart lewat sepakan voli keras, juga dari luar kotak penalti. detik.comTua-tua keladi, makin tua makin jadi. Dengan performa kedua pemain saat ini, baik Liverpool maupun Chelsea tentu berharap banyak bisa terangkat performanya lagi plus posisi di klasemen, sama seperti yang selalu Gerrard dan Lampard lakukan sebelumnya. Satu lagi, kedua pemain juga diikutsertakan dalam skuat Inggris untuk laga friendly kontra Brasil midweek ini sebagai peringatan 150 tahun FA. Lampard sendiri di ambang caps ke-100 bersama The Three L
2 Comments
Suggested
Recent
setuju..hahah
golnya Gerrard kemarin keren bgt, ky Tsubasa. Buat Lampard, semoga kontraknya diperpanjang.
Cards you may also be interested in
EPL Matchday 16: What we learned
After a great weekend of EPL action, let's step back and see what this week taught us. Watford may be here to stay A team that most expected to go right back down to the Championship at the end of this season, Watford have surprised many and have somehow climbed up to 7th in the table with a win over Sunderland. Sure, beating Sunderland is nothing overly impressive, but their 7 wins from 16 matches is a good haul and it looks like they could establish themselves in this division. Liverpool continue their inconsistent form In a wild match, Liverpool clawed back with a late, late goal to earn a point in a 2-2 draw with West Brom. Keeper Simon Mignolet will take a lot of the blame as he allowed as soft a goal as you'll see. But a deflected long-rage effort from Divock Origi gave Liverpool the point and Klopp will be happy to take something. Liverpool sit in 9th and need to put together a good run in the Christmas season. Palace are legit European contenders Form, and Palace have plenty of it. They climb to 6 with a win over Southampton and are flying high. Their defense is amongst the best in the league as they've allowed just 15 goals in 16 matches. Alan Pardew has the Eagles playing a great brand of football and they deserve their place in the business end of the table. United in crisis Uh oh. A 2-1 loss to Bournemouth has United officially in crisis following their Champions League exit. While they still sit in 4th, they have been unconvincing all season and something is going to have to start changing. Manager Louis van Gaal will begin taking some real fire unless the results change. At the moment, this is not a good football team, plain and simple. Did you watch any of the matches this week? What do you think? @InPlainSight @AbdulrahmanSaad @trinityarcangel @thefeels @MarcusJiles @DerekGumtow @havic @yaakattackk @bnzatton @SherzTYCi @krishntejanand @addri @mishthi @andwas @NimishMathur @Sydsocquet @starli @kyleatekwana @BenjiPhilip @Eduardo14 @AshfakEjaaz @EmanueleYagoda
Dapatkan Jersey/Kaos Bola & Pulsa HP Gratis Cuma Dengan Nebak Skor Pertandingan Liga Inggris Pekan ke-26!!!
Halo Agan-Agan Sepakbola Mania, Pengen dapetin Jersey/Kaos Bola tim Liga Inggris favorit agan sambil nonton pertandingannya di TV akhir pekan ini? Ini dia!!! Vingle bakal bagi-bagi hadiah menarik buat agan-agan yang bisa nebak skor pertandingan "Manchester United vs Everton" dan "Liverpool vs West Brom" Hadiahnya: Juara ke-1: Jersey/Kaos Bola Tim Liga Inggris Pilihan Agan Juara ke-2: Pulsa Rp. 100.000,- Juara ke-3: Pulsa Rp. 50.000,- Gimana cara menangnya? Gampang bangett!! Cukup lakukan 2 hal ini: 1. Share halaman event quiz ini lewat Facebook kamu (gunakan tombol 'share' di bagian kiri halaman ini). 2. Tebak skor pertandingan 'Manchester United vs Everton' dan 'Liverpool vs West Brom' dengan cara nulis di kolom comment halaman ini berikut alasannya. Contoh Format Jawabannya: Man Utd vs Everton 3-1 Soalnya Van Persie lg tajem2 nya Gan!!! Liverpool vs West brom 2-0 Duet Sturridge & Suarez serasi banget Gan!!! Siapa Pemenangnya: 1. Juara ke-1 (Hadiah Jersey/Kaos Bola) adalah peserta yang bisa nebak skor kedua pertandingan ini dengan benar. 2. Kalo ada lebih dari 1 peserta yang tebakannya bener, kita bakal pilih pemenangnya dengan cara undian. 3. Pemenang Pulsa HP untuk Juara ke-2 dan ke-3 bakal dipilih secara undian. Tenggat Waktu Buat Agan utk Nulis Jawabannya: Sebelum Pertandingan Man United vs Everton dimulai (10 Februari 2013 pk 23.00) Kita bakal mengumumkan pemenangnya hari Senin tanggal 11 Februari 2013. Selamat berakhir pekan dan nonton pertandingannya Gan!! Kita tunggu partisipasinya.
[Discussion] EPL's most UNDERrated player?
So after we talked about the most overrated players yesterday, it only makes sense to do the opposite today! Who are the most underrated players in the EPL? Riyad Mahrez - Leicester City While teammate Jamie Vardy gets lots of the headlines for his goal scoring, Mahrez has been an absolute standout for Leicester this season. He's turned in great performance after great performance and has even added to his game with some goals. He definitely deserves more credit. Yannick Bolasie - Crystal Palace You knew I had to include a Palace player on the list! At his best, Bolasie is an absolute terror down the wing or through the middle. He has pace and strength like any player in the league and just needs to round out his goalscoring form to make his game complete. He nearly made a big money move to Spurs over the summer but Palace held onto him, and with his form this season they'll be happy they did. Jack Butland - Stoke City While Butland is beginning to accumulate some accolades for his play this season in net for Stoke, it's time we start considering him one of the league's best keepers. He's got a little while to go before he unseats Joe Hart as England's #1, but it looks like the future of English goalkeeping is in safe hands with Butland's talent. Philippe Coutinho - Liverpool Sure, everyone knows that Coutinho is a great player, but I don't think he gets nearly enough credit for what he does for Liverpool. His work rate is off the charts and he has come up with some truly ridiculous goals to go along with amazing assists over the past few seasons. For my money, he's as good as attacking midfielders come in the Premiership. Romelu Lukaku - Everton Lukaku is a player whose stock has gone from way up to way down and now he's flying high again. After being a highly touted Chelsea youth product, Mourinho sold him away to Everton. He struggled for the Toffees at first but has come up with the best form of his career this season. At just 22 years old, the Belgian has a huge future ahead of him. I'm going with Coutinho as my choice. The man simply cannot be stopped and does not get enough credit! Who do you think? @InPlainSight @AbdulrahmanSaad @trinityarcangel @thefeels @MarcusJiles @DerekGumtow @havic @yaakattackk @bnzatton @SherzTYCi @krishntejanand @addri @mishthi @andwas @NimishMathur @Sydsocquet @starli @kyleatekwana @BenjiPhilip @Eduardo14 @AshfakEjaaz @EmanueleYagoda
EPL Match of the Week: ARSENAL vs. Chelsea
This week we've got a real gem to look forward to as Chelsea face Arsenal at the Emirates in the EPL. Here's how it all looks to me: Arsenal This could be the return to action for winger Alexis Sanchez, who has been out with injury since November. Arsenal have been playing great football even without him, but when he's healthy he can be easily one of the best players in the league. He can be a huge boost for an Arsenal team attempting to mount a major title challenge and fight off tough competition from Leicester City, Man City and Spurs. Their defense has been really solid with the emerging Hector Bellerin, while the midfield has the strings pulled by Mesut Ozil, who continues to prove that he is one of the best in the whole world. He leads the league in assists and is a real joy to watch. Chelsea We all know about Chelsea's struggles this season. They have been better since Guus Hiddink took over as manager, but still sit in 14th place. For me, a large part of their struggles comes down to the horrible form of Eden Hazard, who has completely failed to live up to the expectations he set for himself during last seasons' PFA Player of the Year winning campaign. He needs to be better, and if he is, Chelsea can mount a challenge toward the upper end of the table. Champions League football is out of the question, but they can still challenge for Europe and it may well start with a big match against Arsenal this weekend. My pick Chelsea have been looking better, but Arsenal are the best team in the league getting their best player back from injury. For me, that settles it. Arsenal 2, Chelsea 1. Who takes it for you? @InPlainSight @AbdulrahmanSaad @trinityarcangel @thefeels @MarcusJiles @DerekGumtow @havic @yaakattackk @bnzatton @SherzTYCi @krishntejanand @addri @mishthi @andwas @NimishMathur @Sydsocquet @starli @kyleatekwana @BenjiPhilip @Eduardo14 @AshfakEjaaz @EmanueleYagoda @Bobs
Barcelona keep cruising in big day of Champions League results
The rich are getting richer in Barcelona. Coming off their drubbing of Real Madrid on Saturday, Barca continued their crazy red hot form with a 6-1 smacking of Roma in the Champions League. Luis Suarez scored twice - he's got 10 goals in his last 6 matches, now - and Messi also got on the scoreboard for two of his own in his return to action after nearly two months injured. With Suarez, Messi and Neymar in the form they have been in over the past full year now, it's so difficult to imagine anyone beating Barcelona, much less in a two-leg format that comes in the Champions League knockout stages. They truly are the best team in the world and with the return of Messi it's just scary to think about what sort of potential they have. Let's not forget that they played Roma, a really solid squad today. This was not a team that laid down and played dead while Barca ran rampant; they had legitimate opposition, but it didn't matter. They rolled right along. Elsewhere in the Champions League on Tuesday, Chelsea crushed Maccabi Tel Aviv 4-0 to establish some form of their own after a win against Norwich over the weekend. It was a great result for the Londoners and eases the pressure on Jose Mourinho, at least for now. Arsenal cruised to a 3-0 win over Dinamo Zagreb to keep their dreams of qualifying for the knockout rounds alive on the strength of two goals from Alexis Sanchez. Their win combined with Bayern's 4-0 win over Olympiakos means Arsenal will entire the final Group Stage match day with a chance of qualifying. These are all significant results given that this was Match Day 5 of 6 and now we have some real races and tight qualification challenges heading into the final day of the group stages. More great matches to come tomorrow with the highlights being Juventus vs. Man City and PSG playing host to Malmo, playing in Paris for the first time since the horrible attacks hit the city a week and a half ago. Keep an eye out for more great European continental football tomorrow! @InPlainSight @AbdulrahmanSaad @trinityarcangel @thefeels @MarcusJiles @DerekGumtow @havic @yaakattackk @bnzatton @SherzTYCi @krishntejanand @addri @mishthi @andwas @NimishMathur @Sydsocquet @starli