trangnguyen888
50,000+ Views

Cass vs DBSK, Super Junior,EXO

‪#‎cfs_2225‬
“Cass (một bộ phận) có thể bớt thần hóa DBSK không??”
1)
Mình có theo dõi DBSK và rất ấn tượng với đội hình 5 người của nhóm.
Tae Jin Ah đã nhận xét: "Sẽ không bao giờ tìm được một nhóm nhạc nào khác hoàn hảo như DBSK"
Mình không phủ nhận nhưng chính xác hơn là DBSK hoàn hảo với thể loại âm nhạc mà họ theo đuổi, và thế mạnh của họ chính là những giọng ca có thể lay động tâm hồn người nghe qua những bài hát sâu lắng.
Nhưng - Với những phong cách khác sẽ có những tượng đài khác
DBSK hoàn hảo đầu tiên là do năng khiếu nghệ thuật có sẵn của 5 người, tiếp theo là sự cố gắng của họ, nhưng không thể phủ nhận là SM đã sản xuất rất nhiều HIT từ Hug đến Mirotic, SM đã giúp họ giành rất nhiều giải thưởng bên cạnh sự cố gắng của họ.
Đương nhiên DBSK có khả năng sáng tác, nhưng sự thật là HIT gây ấn tượng, khiến họ nổi nhất châu Á thời đó là do SM sản xuất âm nhạc và biên đạo. Tạo hình lung linh như những vị thần, vừa mạnh mẽ lại đáng yêu, âm nhạc đa dạng cuốn hút của DBSK không thể phủ nhận là công sức đầu tư không nhỏ từ SM.
DBSK xuống sân khấu cũng là 5 người bình thường, thần thánh trên sân khấu là tạo hình của SM, nhưng có vẻ một số bạn Cass cuồng quá mà quên đi vai trò của SM (Một số bạn cho rằng DBSK không ở SM vẫn nổi như thường)
2)DBSK rất giỏi không có nghĩa là các nhóm khác không giỏi bằng
DBSK là Idol thế hệ thứ hai, họ khởi đầu làn sóng hallyu, họ vừa mới mẻ lại hoàn hảo nhất nên hút nhiều fan trung thành, fan cuồng nhất.
Cũng vì DBSK là tình đầu của nhiều người nên họ trở thành tín ngưỡng không thể thay thế, nhiều bạn cuồng quá nên phủ nhận tất cả những Idol có vài điểm thua kém DBSK
Không nhiều, nhưng mình biết một số bạn tôn thờ DBSK là thần thánh và đánh giá thấp Super Junior.
Super Junior theo như cách nói của Lee Soo Man là tập hợp những người bị loại khỏi DBSK nhưng Mr. Lee thấy tiếc nên cho họ một cơ hội.Với một nhóm nhạc dự án được đầu tư quá ít như SuJu thì họ đã làm quá tốt rồi.
SuJu có những thành viên có khả năng sáng tác, chất giọng hay hát live thật sự không thua kém DBSK, còn xét trung bình về vẻ đẹp thì đúng là không bằng.
Nhưng không phải ai cũng thích tạo hình hoàn hảo của DBSK, nhiều bạn bị thu hút bởi sự tươi trẻ, vui vẻ và không hoàn hảo của SuJu.
Mình cũng có đọc được một bài của Cass support EXO, và có phản hồi của một số Cass, đại ý là hâm mộ ai thì tùy nhưng không phải là EXO vì DBSK và EXO ở hai đẳng cấp khác nhau.
EXO bị kì thị vì một thời gian dài hát nhép, nhưng nhóm cũng có những chất giọng hay và với sự đào tạo của SM thì hiện tại hát live khá ổn, so với DBSK thì chưa bằng vì ít năm kinh nghiệm hơn. Nhóm 9 thành viên tính trung bình không thể bằng nhóm 5 thành viên được. DBSK có Junsu hát rất đỉnh, sau đó là JaeJoong, Yoochun giọng hay, Changmin hát nốt cao tốt, Yunho nhảy giỏi, nhưng 3 người này hát trên mức Idol bình thường không nhiều, không đến mức quá thần thánh.
Điều quan trọng là EXO mang dòng nhạc, phong cách của SM, có nhiều điểm giống với DBSK vì SM cũng dùng công thức nổi tiếng tương tự, họ cũng vừa mạnh mẽ lại đáng yêu, khuôn mặt và tính cách cũng có nhiều điểm thu hút.
Vậy nên chẳng có gì vô lý khi nhiều bạn Cass thích, support hay thành fan của EXO cả.
3)Khi có một bạn Cass ý kiến rằng DBSK không còn được như trước thì một số Cass ném đá lại rất dữ dội
.Các bạn Cass có vẻ coi thường nhạc số và lượng view trên youtube, nhưng không phải gần đây khi ra video của TVXQ cũng có các chương trình để câu fan tăng view sao? Nhiều view có được trả tiền, các thành viên của TVXQ hay bất cứ Idol nào, kể cả US-UK ai cũng thích có video của mình có lượng view cao.
Hit nổi nhất, làm nhiều người đầu tiên là biết đến, sau đó là tìm hiểu và rồi hâm mộ TVXQ là Mirotic hiện vẫn đang là video có lượng view cao nhất của TVXQ.
Rõ ràng là có nhiều người biết đến là yếu tố quan trọng đầu tiên giúp Idol có nhiều người hâm mộ.
Sự thật là bây giờ DBSK không thể nổi bằng thời 2008-2009 được, DBSK có là thần thánh cũng không thể thoát khỏi quy luật thời gian, hiện tại nổi tiếng khắp châu Á, có nhiều fan nhất là EXO
DBSK vẫn nổi tiếng ở Nhật nhưng chất lượng âm nhạc không bằng trước kia cũng là sự thật. Avex hiện đang có đối tượng đầu tư mới là EXO cũng là sự thật.
Không ai phủ nhận DBSK là huyền thoại nhưng các bạn Cass cũng đừng bảo thủ mà phủ nhận quy luật của thời gian.
DBSK rất giỏi nhưng có nhiều nhóm trẻ tài năng không kém DBSK, tre già măng mọc, sau một thời gian họ sẽ khẳng định được mình, các bạn đừng áp đặt rằng không ai bằng DBSK.
3 Comments
Suggested
Recent
DBSK vẫn là nhất với em
Có thể bớt thần hóa DBSK không ==> KHÔNG, DBSK LÀ NO.1
DBSK của lòng em, tks bài viết rát hay của @trangnguyen888
Cards you may also be interested in
Christmas Announcement 🎄
December 13th marks the beginning of my favorite time of year. A time for romance..... Passion and Christmas/ themed stories The Countdown to Smutmas Begins! Smutmas countdown Starts Dec.13th and will end the 25th! Everyone is welcome to join in All fanfiction is welcome as long as the main focus is smut! This is when the freaks come out people! Make sure to include the community that the fanfiction involves ( for ex. Kpop, Jay park, etc.) Make sure the +18 tag is added onto the title Remember to have fun. I want to make it known that this is not a contest so there won't be winners but it's a great opportunity to show off your writing skills. Even if you don't participate I hope you'll read, comment and clip participating writers stories and give them lots of encouragement! We're all about positivity and polite constructive criticism. Meanies are Wiennies! So.... are you ready ? Then get to writing that freaky shit we like! and remember! Boss Squad: @royalpandajedi @Fromblue2u @Queenpandabunny @marrickej33 @BBxGD @Starbell808 @MelissaGarza @liyahboon Fans: @elishafisher @JaxomB @EXOahjummafan @StefaniTre @Yugykookie97 @dalenalw @Mochiroon KISS Squad @BabydollBre, @QueenyCrossGene, and @BTSMicDrop Lip glosses @EXOahjummafan @Starbell808 @QueenPandaBunny @divanicola05 @MelindaL @MelissaGarza @yugykookie97 Shall we date Kpop? @royalpandajedi @ElishaFisher @WinKonVIP @lexxcisco @BtsXExo @Starbell808 @KoizuniHime19 @Msloyalheart @kpopanime45 @Kandle779 @MaritessSison @Elizabeth1234
B.I (Hanbin) Em không ghét ai cả....
Hanbin: Em không ghét ai cả. Em học được rằng không nên ghét bất kì ai từ mẹ em.... Tại sao lại có những người phán xét và ghét bỏ cậu bé này chỉ vì những lý do vớ vẩn, chỉ vì ghen tị với Bin, chỉ vì những tin đồn nhảm trong khi lại chẳng biết bất cứ điều gì về cậu ấy cả?? Tại sao họ lại chẳng nhìn thấy nụ cười ngây ngô của cậu bé 19 tuổi ấy? Cậu ấy thậm chí còn chẳng ghét bất kì ai cơ mà???? Nụ cười ngốc nghếch của Kim Han Bông ^^ Hanbin: Sau khi thua trên WIN, chúng mình ko biết điều gì sẽ xảy ra với đội mình, cũng chẳng biết bao giờ sẽ được debut. Tất cả những gì mình có thể làm là bảo vệ những người anh em của mình. Tất cả những gì mình có thể làm là sáng tác những bài hát thật hay dành tặng cho những fan đã chờ đợi chúng mình...... Có thể bạn thấy B.I là 1 leader hổ báo trên sân khấu hay trong phòng tập, bạn thấy cậu ấy trông thật ngông nghênh. Nhưng thật ra đó chỉ là cách cậu ấy gồng mình lên để thể hiện sự mạnh mẽ, để bảo vệ team của mình. Khi xuống sân khấu bạn sẽ lại thấy 1 Hanbin rất khác, một đứa trẻ đã dành cả tuổi thơ trong phòng tập luyện và chẳng biết bao nhiêu về thế giới bên ngoài... Cậu ấy ko hề đáng ghét chút nào, thậm chí còn có chút đáng thương..... Hãy mở lòng để hiểu về Bin. Tìm hiểu thêm về iKON https://www.vingle.net/collections/4090200-iKON-cute https://www.youtube.com/watch?v=TiJp680Wy1A&list=PLTg7-_P45TWqvUo6JFPWr8McP6TAiMNwx P/s: Có nhiều bạn ko biết nguồn gốc của câu nói trên từ Bin nên mình chú thích 1 chút : Đây là câu nói trong Making MV Born Hater của Epik High mà Bin tham gia góp giọng. Đây là bài Hip Hop phê phán Hater ( có thể hiểu là những kẻ hận đời và luôn căm ghét hay GATO với người khác ) . Khi được hỏi là bạn có căm ghét ai ko thì Bin đã trả lời như vậy. ^^
CONFESSIONS OF AN EX-SM TRAINEE
I cannot confirm if this is true, but it was an interesting read. Fiction or true, this was a cool glimpse into the trainee world - and shows how no matter who the idol is, they have to work their butts off to debut...and sometimes even that is not enough. All credit to Kpop Secrets. I simple copied the text - no edit were made! This is NOT me: So, yes I was an SM Trainee. There are a few things you need to know about me before I get to all the goodies. I am a boy, I am 22 years old, I am Japanese-American, I trained for 5 years (sadly) and I never got to debut. I studied Korean in my high school and got to the third year in the language and my school had found some sort of program which would allow for students to kind of study abroad, but it was more of a Summer kind of thing so it wasn’t really.. idk, kind of hard to explain but that’s not the point~ So a bunch of students including me went into this program and we actually got in. Since the program was based off of a more CLASS type of thang, the two Korean teachers at my high school came along with us to South Korea. This all happened in the summer of 2007. We stayed in SK from the end of June to the beginning of August and obviously we had some free time, actually A LOT of free time. I have always been into singing and dancing and especially KPOP, that kind of triggered me into taking Korean Class and my host brother was really into KPOP too, but he just listened to it, he didn’t really much dance or sing to it. One day we talked about our hobbies and whatnot, getting to know each other and he told me to sing for him and I did and right after he told me to audition for SM, which was literally just a couple blocks from his house. So I got all EXCITED~~~ It was a weekly audition, before I actually went down to audition, we had to call in and schedule and fill out applications and whatnot. It wasn’t until like mid-July when I actually got confirmed for an audition. I went down to the little audition building (it wasn’t the actual SM building, it was like a miniature SM building, they have more than one SM building, this wasnt the main one though) and there wasn’t as many people as I had expected, maybe about 30 of us, probably not even. It was like a normal high school class size. We all waited patiently to go in to audition and while in line everyone stayed quiet, I was expecting people to be rehearsing and whatnot but no one was doing that. It was extremely awkward and quiet. All of this also took place INSIDE the building, we waited on the first floor, where it was quiet and they played some SM Artist stuff on a TV and we just sat everywhere. Someone would come down the stairs and call a name and whoever it was would follow. The youngest person I saw there was probably a little boy who was like .. maybe roughly 13 or 14, the oldest looking was a tall, skinny girl who looked about 21ish. I waited about 30 minutes when they finally called my name. My first name is an American name but my last name is very much Japanese. As soon as they called my name everyone turned and looked at me, their eyes wide and confused. I was like “okay then…” I went and auditioned, sung my heart out cause singing is my specialty. The judges smiled and nodded and they asked me in English “How long have you been singing?”, “Were you born in Japan?” and that’s really all I could really remember.. After I answered, I left the room. I was bummed out because I felt like I didn’t leave a good impression on them.. I was so sure I didn’t get in and continued on with life. Apparently after like four days(?) I got a call from one of the SM judges and they told me they wanted to see more of me and that there would be another audition. I went and got through, another audition, went and got through. There are three rounds. I passed all of them. It was like almost August when they finally pulled out the contract and explained EVERYTHING to me, they made sure I knew what I was getting myself into and that I was sure about doing this. I signed it with no hesitation. Since I was a foreigner and it would be my Senior year in High School, SM told me to continue in America and when it would be breaks, I would come back to SK and train. Also at least three times a month, I would receive vocal and dance lessons over Skype, it was kind of funny. I finally graduated from HS and I was now an official trainee in SK. I really wanted to go to College, but SM didn’t cover that, it was my own kind of decisions. I decided maybe not to go to college (biggest mistake). Now this gets more interesting. I began to do intense training. At SM there are different levels for every category, the categories are Singing, Dancing, Acting, Rapping, Language (English, Japanese, Chinese (Korean for foreigners)) and instruments. There are levels 1 through 6. Lvl 1 being NOVICE and Lvl 6 being EXPERT. For me, when I first entered, my stats were Singing: 3, Dancing: 2, Acting: 1, Rapping: 1, Language: Korean-1, Japanese-3, English-6, Instrumental: Saxophone-3. SM encouraged us to focus only on our mains but never to forget about the other ones, so I only stuck to singing, dancing and language, brushing the others to the side. There wasn’t a day when I didn’t train. Intense vocal training in the morning till about lunch, then Dance practice from then on until about Dinner, then after that you do whatever you want. I mostly just focused on my singing and dancing. There were probably a total of like.. 40 trainees.. But I could be wrong.. All varying from like ages 8 to 25 … Trainee life really is harsh, but very rewarding. I was considered a bigger size, not HUGE, but bigger, and once I quit being a trainee, I was considered SKINNY… LOL, kind of funny. I was put in an international dorm, which was a little bogus, but I was okay with it, preferred to be with everyone else but oh well. I shared a dorm with two others, they were both Chinese. As trainees we are encouraged to train at least six times a week, but SM doesn’t really have control over us. Whoever wants to train is welcome to do so, those who are not as driven aren’t pushed to doing so. Basically you have all the freedom in the world but that depends if you want to work hard or not. Some trainees I saw like once a week. Some I saw every single day. Most of the time, those who trained EVERY day or most of them, were the ones who debuted. Actually I wasn’t bullied for not being Korean, there are a lot of scenarios where you are and whatever, but it really depends on how you portray BULLYING. I mean, duh, I was looked at as a waste or energy or whatever because it is KOREAN pop, but that wasnt BULLYING. It all came down to how determined I was, that’s what determines my drive for being something in the KPOP world. There were cliques, YES. I didn’t revolve myself around anyone in specific but I was pretty close to some trainees. We are encouraged to not become close with anyone because, ya know, we might not even debut with them. You would expect some trainees to have entered SM just to get close with idols, but nahhh, that was BARELY the case. At first, I was very excited to meet BoA, Super Junior, etc. but once we were in the company, they were just like everyone else, they weren’t seen as stars anymore.. And YES, there was INTENSE competition, but even that doesn’t mean you are set for debut. There were some RUDE and arrogant trainees but when the reps and staffs came around their personalities CHANGED. Training made me realize how .. ahem.. scripted and ‘fake’ the kpop world can be.. BUT, of course the staffs and reps are in on it as well, they know who’s mean and who isn’t and most of the time, the nice ones get to debut. At the end of the day it all depends on your drive, determination and character. SM has like four buildings I think..?? One is for the trainees, one is for the artists and the others is just for staffs, representatives, etc. for business purposes. I was ALWAYS at the trainee building, duh. I was only at one of the business buildings for financial issues such as our weekly allowances ($25 a week). Trainees only ever went to the Artist building when we had showcases, which were monthly and it was an evaluation of how much trainees improved and whatnot. Many trainees were sent home because of showcases. I, surprisingly made it far .. not to be conceited.. NOW on to your favorite, the idols.. Like I said, they aren’t all that after entering the company.. They’re just as human as everyone else. They didn’t come around the Trainee building much, but they were always at the Artist building. Whenever we had showcases, the only idols who ever came to watch were Yunho, BoA, Eunhyuk, Donghae, Tiffany, Sunny, Onew and a couple others. I’d say the MOST DOWN TO EARTH idols were most definitely Tiffany, Luna, Yunho and Amber. I personally don’t consider the EXO members idols because I kind of went through everything with them, just didn’t know them personally. The SNSD members barely ever came around, the one I saw most was probably Sunny, she is probably my favorite member after getting to know a little bit of SNSD. They came around and the only ones that ever greeted us were Sunny, Tiffany, Taeyeon and Yoona, the others would walk right pass us. They gave short encouragements, telling us to not give up and they would end it there. From what I saw, what they portray on screen definitely isn’t fake. The Super Junior members didn’t really interact a lot with trainees.. Eunhyuk talked to a lot of the girl trainees though and Shindong is only funny with the older people, he isn’t really much goofy with the younger kids. I say Luna is the most down to earth because even though she debuted already, she still talks to fellow trainees and she comes by a lot to encourage us to not give up. Krystal isn’t a snob, but she’s been called that so many times, she just kind of stopped trying, but she is really nice, she comes to the showcases sometimes and always encourages all of us to do well. Amber is most definitely a tom boy, a lot of people say it’s SM’s doings but no, it really isn’t. The initial thing was to make Amber girly, it didn’t work, so they switched up the concept of f(x), having a tom boy. She is a tom boy but she has a very caring soul. I’d say she is the idol a lot of foreigners can relate to most, for she is an outcast, being Chinese and a tomboy, etc. She speaks up for a lot of trainees who are being outcasted and when f(x) comes around to check up on trainees, she tries to include outcasted trainees in some things, like maybe dance warm-ups, she would always bring them up to the front when they always stand at the back all shy and stuff. I didn’t see much of SHINee, when I did, they always looked SERIOUS and like focused.. They’re the serious idols, they really aren’t that down to earth, from what I saw. Now, onto EXO.. Since I trained for 5 years, you’d expect me to have been a line-up member, right? Well no.. sadly. I mean one of the managers brought it up to me and told me to work extremely hard, this was in 2010, when the ‘New Boy Group’ rumor was spreading throughout trainees. We all began to work EXTRA hard, but I wasn’t even chosen to be a POTENTIAL member.. The EXO members weren’t that close at first, obviously.. I’d say that my favorite members, after getting to know them through TRAINING, would have to be Suho, Baekhyun and Lay. Suho, being trained for 7 years, he never gave up and he lacked a lot in singing back in 2008, when I first entered. I was like ..why is he here.. then I saw his face and I was like Oh.. But yeah, Suho is VERY hardworking and he is very popular amongst trainees, as in like he is friends with a lot of them. He is very down to earth and yes he is a crybaby. He cries every time something dramatic happens to him that lets him get closer to his dreams. He cried when he was confirmed an EXO member. Baekhyun, you’d expect him to be cocky and whatever, being trained for only 1 year, but you are all wrong, he already had an amazing voice when he entered SM, but his dancing was okay. He worked extremely hard to improve his dancing AND singing and his personality was already on point, so he was already at a 4th year trainee level. Lay is a super nice guy, he always smiles and tries to bring laughter to everyone. Like I said, I didn’t know these guys personally, but who wouldn’t know who the popular guys were? The EXO members come around just a little and when they do, they aren’t as lively. Chanyeol is way different off-screen. He knows that he’s cute, so he’s a bit cocky and not too much a great guy. Kai is short-tempered, that’s just what I heard, so the EXO members don’t talk to him off-screen, the only one who does is Chen, but Chen talks to all the members. I heard that if something seems to be going wrong OR needs to be done, the reps and staffs DEMAND the artists to do something about it. Chanbaek was created through staffs, because they knew that every group needs an OTP in order to gain a lot of popularity, so the one with the VOICE and the one with the MAD INSTRUMENT SKILLS was put together. It is very scripted, indeed.. After EXO debuted, the question of me still being in SM while I was 21 came to be questioned.. SM was probably not going to be ever debuting another boy group any time soon and I was right. My manager talked to me and said that reps discussed that the New Girl Group (GE7) would debut in 2014 and another boy group would have to settle for 2016, I’d already be like 26 .. I evaluated all my goals and I realized that what I had been doing all this time was just a waste of my time.. I was looked upon as just an extra and I didn’t even have a chance. The KPOP world is definitely HARD and it you’re not a stand out, then don’t try. I left SM in April 2013, when my contract with SM ended. I went home and right now I am working and hoping to go to College in the fall. My manager still calls me once in awhile just to check if I need anything or just to talk. It is quite sad, but you know, all you can do is learn from things like this. Oh and also, I got a call from a rep from CCM and they want me in as a trainee and I just shook my head like NO and declined.. Really..? Uhh.. no, after all the controversy.. This is all I have to say.. Sorry for it being so long.. I hope this helped OR just was enjoyable.. Thanks for reading :))
7 idol Kpop có vẻ đẹp ngọt ngào như trái cây
1. Na Yeon (TWICE) - Quả anh đào Ngoại hình nhỏ nhắn, gương mặt xinh xắn của Na Yeon được so sánh với quả anh đào nhỏ xinh. Hình tượng tươi trẻ của Na Yeon khiến fan liên tưởng đến vẻ ngoài đỏ mọng, tràn đầy sức sống của loại trái vùng cây ôn đới. 2. Tiffany (SNSD) - Quả mận Mỹ Vẻ ngoài ngây thơ pha lẫn sự quyến rũ của Tiffany được so sánh với mận Mỹ - loài trái cây có vẻ ngoài bắt mắt, vị ngọt thanh khó quên. Sức hút khó cưỡng trên sân khấu của cô nàng mắt cười SNSD. 3. Sulli - Quả đào, quả lựu Quả đào là biệt danh của Sulli. Cựu thành viên F(x) sở hữu nước da trắng hồng, đôi gò má hồng hào rất đáng yêu. Nữ ca sĩ còn có biệt danh khác là quả lựu vì sự tươi trẻ của mình. 4. Joy (Red Velvet) - Táo xanh Joy là "vitamin vui vẻ" của Red Velvet, nữ ca sĩ luôn mang đến cảm giác tươi mới, tràn đầy sức sống như táo xanh. Nét đẹp thanh thoát, trong trẻo của ngôi sao nhà SM. 5. Kim Se Jeong (I.O.I) - Quả cam Vẻ ngoài xinh xắn cùng nguồn năng lượng bùng nổ của Se Jeong khiến các fan liên tưởng đến hình ảnh quả cam. Với nụ cười hiếm khi nào tắt trên gương mặt khả ái, Se Jeong mang lại cảm giác vui vẻ, yêu đời cho những người xung quanh. 6. Seung Kwan (SEVENTEEN) - Quả quýt Ngoại hình có phần thấp bé cùng năng lượng dồi dào của Seung Kwan được cho là rất giống với loại trái cây giàu vitamin như quýt. Sự đáng yêu và dí dỏm của "cây hài" nhóm SEVENTEEN là nguồn cảm hứng bất tận cho fan trổ tài chế ảnh. 7. Su Ho (EXO) - Quả đào Tương tự như tiền bối Sulli, Su Ho sở hữu nước da trắng hồng, làn môi tươi tắn vá hai gò má tròn đáng yêu như quả đào. Nét đẹp rạng rỡ giúp Su Ho luôn tỏa sáng trên sân khấu.
(Quora)Tôi nên thử giọng ở công ty nào?
Mị đã đặt ra rất nhiều câu hỏi và đây có thê cho các bẹn so sánh ^~^ SM Ngoại hình, và theo SM nghĩ '' tài năng có thể được đào tạo''. Quá trình tập luyện cũng rất rất là khắc nhiệt và khó khăn, nhưng mà một lần mà bạn đã cố gắng để vượt qua những thử thách đó thì chắc chắn là khi bạn được debut, mọi thứ sẽ hoàn hảo hơn. Nó thực sự không như những gì mà EXO đã từng nói, mị không nghĩ rằng EXO đã trải qua những 6 năm tập luyện ( hoặc nhiều hơn) với ''vui vẻ'' đâu. JYP Chú trọng tài năng hơn ngoại hình. Nhiều cái nhân được đào tạo hơn, ngoại trừ Choai xừ. Và ở JYP, quá trình đào tạo cũng không quá khắc nhiệt như SM. YG Chắc chắn là tài năng. Cá nhân mà nói, mị sẽ vào YG đấy. Mị thích giọng hát của nhóm nhạc nữ và tài năng của họ rất là có giá trị. Cái mà mị không thích ở YG là YG lười vcđ ra -.- Cube Mị đoán là cũng cần tài năng đó, bạn cũng có thể kiểm tra điều đó luônnn. Nhưng thành thật mà nói, họ không có khả năng quản lý tốt cho lắm. 4Minute, Beast... mấy đứa biết rồi đó. :/ Pledis Nếu bẹn muốn cuộc đời có thêm sóng gió thì hãy vào Pledis.Kinh dị vãi loằn. Và nếu bạn không muốn bản thân bị đối xử như cục cứt thì hãy đi học ĐH đi!! Và đây là những lời mị muốn nói.... SM: Nếu mày là người nước ngoài thì hẳn mày sẽ không có cửa đâu =))). Họ không có vẻ như muốn tuyển tts người ngoại quốc, chỉ trừ EXO-M. Họ có vẻ thích học viên là người Hàn hơn là người nước ngoài. Nếu mà bạn vẫn đang chuẩn bị cho thử giọng, hãy chuẩn bị thêm cả lúc bạn sẽ bị từ chối. JYP: Ughhh mị sẽ nói rằng mị sẽ ủng hộ 50/50. Hầu hết các tts nữ bây giờ đang muốn là TWICE bản 2. Họ chú trọng tài năng hơn SM nhưng lại ít hơn YG nhưng mà.... YG: đm công ty này lười vãi đái. Nếu YG vẫn chưa thấy mình có đủ tts, mị sẽ khuyên mấy thím vào YG đấy nhưng khả năng được debut hay hơi bị ít ( đặc biệt là nữ) Cube: Làm ơn đừng trừ khi bạn muốn bị tan rã PLEDIS: NO NEVER