talkhere
10+ Views

Discipline, doorzettingsvermogen, verscheidenheid aan bewegingen en functies.

Cardiovasculaire, respiratoire, spierweerstand; kracht, flexibiliteit, kracht, snelheid; behendigheid, coordinatie, balans en precisie. Gewichten, touwen, touwen, banden, zakken, je eigen lichaam. Back of Front squat, Deadlift, Snatch, Hang clean, Hang clean, jerk, Planks, Bench Press. Dat alles en meer is CrossFit.
Carlos Omar Amores schrijft (*)
CrossFit is een systeem van conditionering en fysieke training gebaseerd op constant gevarieerde oefeningen, met functionele bewegingen en uitgevoerd met hoge intensiteit, waarbij een groot aantal oefeningen en sportdisciplines worden toegepast op het dagelijks leven. Deze lesmethode ontstond in 1974. Op 18-jarige leeftijd realiseerde Greg Glassman zich, werkend met atleten in verschillende sportscholen in Zuid-Californie, dat traditionele bodybuildingroutines inefficient waren en de fitness niet verbeterden in verhouding tot de hoeveelheid Toegewijde trainingstijd, en daarom besloten ze zich te concentreren op een trainingsprogramma dat de nadruk legt op de verschillende functionele bewegingen die met hoge intensiteit worden uitgevoerd. Zo,
De Noord-Amerikaan die in het zonnige Californie was toegewijd aan het trainen van politieagenten met deze methode, slaagde erin om in 1995 de eerste aan Crossfit aangesloten sportschool in de stad Santa Cruz te krijgen en werd het epicentrum van de beweging. Later werd het gebruikt voor de training van Amerikaanse mariniers, brandweerlieden en militairen. Tegenwoordig blijft Greg Lees verder Glassman de beweging leiden - met meer dan 2.700 CrossFit Box-partners wereldwijd. In Lima staan ??momenteel zo'n 15 aangesloten CrossFit-boxen. CrossFit is een internationaal merk waartoe een centrum toegang heeft via een certificering die is behaald door middel van een onderzoek; Vertegenwoordigers van het merk (Verenigde Staten) komen een of twee keer per jaar naar Peru, gedurende welke tijd de persoon die een doos bezit een test doorstaat om het lidmaatschap aan te vragen,

Cocktail Magazine bezocht drie van de dozen die in Lima spreken om meer te weten te komen over dit type training dat laat in ons land plaatsvindt. Het eerste punt was La Parada (Av. Ernesto Diez Canseco 220, Miraflores). We spraken met Hernán Castillo Mouzet, eigenaar en coach van La Parada CrossFit en Marcos Libonati (Argentine), coach en crossfitter. Voor Hernán, CrossFit in Peru is niet gegroeid zoals in andere Latijns-Amerikaanse landen, dus La Parada CrossFit is naar voren gekomen om die realiteit onder ogen te zien. Castillo is Peruaans maar hij woont enkele jaren geleden in Argentinie, waar hij een box heeft en een paar maanden geleden besloot hij ons land in te trekken met de sportmethode waarmee hij in Argentinie slaagt. Hernán Castillo slaagde voor alle tests en behaalde voor La Parada CrossFit de officiele affiliatie. “Certificering is een cruciale procedure voor het legaal en eerlijk vormen van de pits. Maar in Peru - en het gebeurt ook in andere landen - nemen grote sportschoolketens deel aan de term CrossFit (zonder toestemming) en vertellen hun studenten dat het het internationale merk is ”, vertelt hij ons.
Waarom een ??CrossFit-box La Parada noemen als een van de slogans de diverse beweging is. Nou, Hernán antwoordt met overtuiging: “Ik werkte lange tijd in La Parada (het bevoorradingscentrum in het centrum van Lima) en zoals we weten zijn de zogenaamde stuwadoors er al heel vroeg. De stevige zijn degenen die in de vroege uurtjes te zien zijn, zij dragen tassen van minimaal 50 kilo, dozen van ongeveer 30 kilo, etc; en om dat allemaal op je rug, schouder te dragen of te dragen, heb je een bepaalde techniek nodig om blessures te voorkomen en dat doen ze met grote snelheid. Bovendien weet de stuwadoor niet wat hij elke dag moet vervoeren. Dat is allemaal CrossFit. We willen een heel Peruaanse doos zijn ”. Voor Marcos Libonati, atleet en CrossFit-atleet met ruime ervaring als gymtrainer,

De tweede plaats was Barranco CrossFit (Jr. Independencia 268 / Av. Grau 916, Barranco). Hier zijn de hoofden Arturo Delgado en de coach Fernando Carranza coach. Voor deze jonge trainers is het radicale verschil tussen trainen in een sportschool en een CrossFit-box dat ze je in de sportschool je routine geven en dat ze altijd dezelfde oefeningen zullen doen, zowel dagelijks als dagelijks; terwijl bij CrossFit elke dag verschillende oefeningen worden gedaan met verschillende intensiteit en verschillende tijden. 'Er is niets eentonigs, mensen gaan op en neer, springen en rennen, roeien en niets; dat soort dingen. In de sportschool blijf je zitten met je dumbbells of liggend met je halter of opgesloten in een machine. We gebruiken geen machines, hier zijn we de machines ”, benadrukt Fernando. Een van de klassieke vragen die je jezelf kunt stellen als je met deze methode wilt beginnen, is: Kunnen mensen die al trainen in een sportschool ook CrossFit beoefenen? -Alle andere coaches die we interviewden, antwoordden ja- "Sommige delen van het lichaam kunnen specifiek worden getraind met een sportschoolmachine en ze kunnen u ook helpen om de CrossFit-bewegingen gemakkelijker uit te voeren," voegt Arturo toe.

Ten slotte hebben we de Caution CrossFit South (Club Unión Arabe Palestino. Jr Nicolás Rodrigo, Surco). We werden begroet door Alan Nieto (beheerder en brandweerman) en Carlos Zúñiga Cazú (gynaecoloog-verloskundige, vruchtbaarheidsspecialist). Voor deze ervaren CrossFit-mannen zijn er veel mythen rondom hem ontstaan. Alan noemt sommigen van hen: “dat vrouwen het lichaam van een man hebben verwijderd, dat bewegingen zeer technisch zijn en daarom doet het pijn, dat het onder anderen niet kan worden beoefend; Dit heeft de ontwikkeling van CrossFit zo traag gemaakt, ondanks het feit dat het al 7 jaar in ons land bestaat als trainingsalternatief ”.
Voor Nieto is het een constante taak voor coaches om die mythen te doorbreken: “Wat pijn doet zijn slechte coaches, mensen die niet kunnen lesgeven of studenten die niet naar de instructeur willen luisteren. Het ideaal is dat iedereen 100% van zijn capaciteit geeft in zijn training, of dat nu een crossfitter, de coach of een student is ”. Carlos, meerdere malen kampioen van verschillende CrossFit-wedstrijden, wijst erop dat “CrossFit voor iedereen is, maar niet iedereen kan het doen, omdat je een bepaalde discipline moet hebben en jezelf elke dag moet uitdagen. Mensen die naar een box komen, worden geintimideerd omdat ze de gewichten zien, mensen die erg gespierd en atletisch zijn, maar dat zijn ze niet. De meeste van onze studenten zijn geen atleten of concurrenten, ze zijn mollig, zittend, oud, zwanger. "
talkhere
0 Likes
0 Shares
Comment
Suggested
Recent
Cards you may also be interested in
Protein Engineering : Future, Trends, And Scope
The growth of this market is majorly driven by factors such as the increasing investments in synthetic biology and the growing focus on protein-based drug development by pharmaceutical and biotechnology companies.  The rational protein design segment accounted for the largest share of the market in 2019. The large share of this segment can be attributed to the increasing use and continuous upgrades of bioinformatics platforms and software for protein analysis.  The global market is segmented into four major regions, namely, North America, Europe, the Asia Pacific, and the Rest of the World. In 2019, North America accounted for the largest share of the global market, closely followed by Europe.  Factors such as the presence of well-established CROs, rising R&D expenditure, and the availability of the latest techniques and instruments for drug discovery research are responsible for the large share of the North American market. However, the Asia Pacific market is estimated to grow at the highest CAGR during the forecast period.  Download PDF Brochure @ https://www.marketsandmarkets.com/pdfdownloadNew.asp?id=898  Monoclonal antibodies accounted for the largest share of the protein engineering market in 2019, majorly due to the high and growing demand for monoclonal antibodies for the treatment of cancer, neurological diseases, and infectious diseases.  The rational protein design segment accounted for the largest share of the market, majorly due to the increasing use and continuous upgrades of bioinformatics platforms and software for protein analysis.  The protein engineering market is segmented into biopharmaceutical companies, contract research organizations, and academic research institutes. Biopharmaceutical companies use protein engineering products extensively in their drug discovery and development activities as these products help in designing models to develop a broad range of protein-based drugs. As a result, biopharmaceutical companies were the largest end-users in this market in 2019.  The major companies operating in the global protein engineering market include Thermo Fisher Scientific (US), Danaher Corporation (US), Agilent Technologies (US), and Bio-Rad Laboratories (US).  Market Research Developments: In 2019, Creative Biolabs (US) launched the cd25 monoclonal antibody. In 2019, Waters Corporation (US) launched Vanguard FIT Cartridge Technology. In 2019, Agilent Technologies (US) acquired BioTek Instruments (US), which helped the company to expand its expertise in cell analysis and establish its position in the immuno-oncology and immunotherapy markets. In 2019, Merck KGaA signed a license agreement with Amunix Pharmaceuticals, Inc. (US). Under this agreement, Amunix will gain the rights to develop therapeutics using the protease-triggered immune activator (ProTIA) technology platform.
The Future of Healthcare Supply Chain Management Market
The key factors driving the growth of this market include the adoption of the GS1 system of standard in the healthcare industry globally, the emergence of cloud-based solutions, reduction in operational costs by improving the efficacy and increase in overall profitability. However, the high cost of implementation of supply chain management software is expected to restrict market growth to a certain extent.  Healthcare supply chain management systems are available as two components, software, and hardware. A software system is highly acceptable compared to hardware systems due to the increasing number of online purchases, improving business intelligence, and growing preference for eco-friendly logistics.  Though the on-premise segment holds the largest share in the market, the cloud-based segment is expected to register the highest growth over the forecast period. Cloud-based solutions help healthcare organizations share and integrate information from disparate locations; these solutions also offer minimum costs of installation and maintenance.  Download PDF Brochure @ https://www.marketsandmarkets.com/pdfdownloadNew.asp?id=77439622 Manufacturers must cater to the increasing demand for products from their end-users. Owing to this, manufacturers mainly look for supply chain management solutions for transportation and warehouse management to ensure faster, more accurate, and more efficient functioning.   This large share can be attributed to factors such as the consolidation of hospitals, rising prevalence of chronic diseases, and growing awareness in the region. On the other hand, the European region is expected to grow at the second-highest CAGR during the forecast period, followed by APAC and later ROW.  Key Market Players The healthcare supply chain management market is fragmented, with the presence of several large as well as emerging players. In 2019, SAP SE (Germany), Oracle Corporation (US), and Infor (US) were the leading players in the healthcare supply chain management industry. Other players include McKesson Corporation (US), TECSYS (US), Global Healthcare Exchange (US), Cardinal Health (US), Determine (US), Epicor (US), LLamasoft (US), Manhattan Associates (US), Blue Yonder Group, Inc. (JDA Software) (US), Cerner (US), Jump Technologies (US),  LogiTag Systems (US), Harris Affinity (US), Premier (US), Accurate Info Soft (US), Hybrent (US), and Arvato Systems (Germany).  Market Research Developments 1. In 2020, Infor acquired Intelligent InSite. 2. In 2019, Oracle launched Intelligent Track and Trace, a blockchain application 3. In 2019, SAP SE partnered with Microsoft Corporation, to improve consumer adoption of SAP Cloud Platform and SAP S/4 HANA on Microsoft Azure.
Immunofluorescence Assay Market - Future Analysis, Trends, And Growth
The growth in this market is primarily attributed to the increasing prevalence of chronic diseases and rising R&D spending & healthcare expenditure. Emerging markets are expected to provide growth opportunities for players operating in the immunofluorescence assays market in the coming years. However, quality concerns over antibodies are the major challenge in this market.  COVID-19 has disrupted healthcare services in most countries worldwide; the worst affected are the US, Russia, Spain, Italy, the UK, India, Germany, and Iran. Immunofluorescence assays are used extensively for the detection of viral antigens, including COVID-19. As a result, the pandemic has increased the demand for immunofluorescence assay products across the globe. These are fast and simple methods that allow researchers to visualize the effects and dynamics of viral infections. In the current global scenario, such methods represent a crucial tool in preventing and treating these pathogens.  Diabetes, cancer, infectious diseases, neurological disorders, autoimmune diseases, cardiovascular diseases, lung disorders, severe pancreatitis, and renal failure are major chronic diseases worldwide.  Download PDF Brochure @ https://www.marketsandmarkets.com/pdfdownloadNew.asp?id=255585571 According to the American Institute for Cancer Research, an estimated 18.1 million cancer cases were reported worldwide in 2018; this is projected to increase to 29.5 million by 2040.  In immunofluorescence assays, imaging instruments are used to visualize and locate the fluorescently labeled antibodies in a sample. These imaging instruments are expensive as they are equipped with advanced features and functionalities.  This can primarily be attributed to the diversified healthcare markets in these countries, coupled with the high incidence of infectious and chronic disorders, increasing healthcare expenditure, and the increasing number of R&D initiatives by various organizations. For example, China and India have both registered a high prevalence rate of diabetes.  The demand for complete solutions from a single provider, like closed-system reagents with calibrated measurements of the required quantity of reagents and controls, among CROs, academic institutes, and research institutes is growing, contributing to this segment's high growth rate.
Without Conviction Animal-Cruelty Case To End: Animal Treatment
The growth of the animal treatment market can be attributed to increasing government initiatives, which ensure maximum preventive healthcare for animals. A majority of the developed economies have norms that impel owners to have pet insurance.  By animal type, the horse's segment is expected to register the highest growth rate during the forecast period. Based on animal type, the animal treatment market is segmented into dogs, cats, horses, cattle, pigs, and poultry. The percentage of medical treatment received by horses is predicted to grow by 2024. In several countries, racehorses are considered to be of economic importance. Therefore, it becomes imperative for caretakers to provide maximum preventive as well as long-term veterinary care to equine species, as negligence pertaining to equine species may have an economic impact. On average, over 70-75% of the horses receive maximum preventive healthcare.  By treatment type, the veterinary care segment is expected to register the highest growth rate in the forecast period. Based on treatment type, the animal treatment market is segmented into no medicalization, basic medicalization, and veterinary care. Over the years, the demand for veterinary care services has increased. Veterinary clinics and hospitals in developed as well as developing countries are well-equipped with the necessary equipment for diagnosis and treatment. For instance, Banfield Hospital in the US is one of the most sophisticated hospitals that provides diagnostic tests for animals. North America is the largest market for animal treatment North America is the largest market in terms of the consumption of veterinary products. People are well versed with animal healthcare regulations, and hence high-quality care is provided to animals in this region.  Download PDF Brochure @ https://www.marketsandmarkets.com/pdfdownloadNew.asp?id=180479252  However, the animal treatment market has become saturated in the US, as the number of veterinary visits has stabilized. On the contrary, the animal treatment rate in European countries has increased. The increasing standard of living and the growing number of veterinarians providing exceptional medical services to animals are the major factors driving the European animal treatment market. Prominent players in the animal treatment market are Zoetis (US), Merck (US), Boehringer Ingelheim (Germany), Elanco (US), Ceva (France), Phibro Animal Health Corporation (US), Abaxis (US), Virbac SA (France), IDEXX Laboratories, Inc. (US), Neogen Corporation (US), and Heska Corporation (US).