ladyrainy90
5+ Views

TỬ VI TUỔI MẬU DẦN 1998 - QUÁ SƠN CHI HỔ

TỬ VI TUỔI MẬU DẦN 1998 - QUÁ SƠN CHI HỔ
Mậu Dần 1998 - Quá Sơn Chi Hổ, đây là chú hổ tượng trưng cho quyền lực, sự dũng mãnh. Họ thông minh, tư duy đột phá, có năng lực hành động mạnh mẽ, gặp nhiều may mắn trong cuộc sống.

Mậu Dần hay làm màu, khoe khoang, họ nhận thức về cái tôi từ rất sớm, và trưởng thành sớm hơn những tuổi cùng trang lứa khác. Trong giai đoạn đầu đời Mậu Dần là người ngông nghênh, sinh hoạt khá là vô tổ chức, khó hòa nhập với tập thể. Thích tạo sự chú ý thông qua những tài lẻ được trời phú.
Mậu Dần khá đáng yêu, không có nhiều mưu mô quỷ kế, ẩn sau sự cố gắng tự khẳng định chính mình là nét ngây thơ được bộc lộ rõ ràng.

Dù khá hòa đồng, dễ kết bạn nhưng Mậu Dần khó tạo được mối quan hệ thân thiết, ít tri kỷ. Có câu: "thần khẩu hại xác phàm", Mậu Dần nhiều lúc lâm vào hoàn cảnh lỡ miệng nói những câu đụng chạm dẫn tới bạn bè xích mích, hiểu nhầm. Họ thường hay cảm thấy cô độc, khó giải bày tâm sự, chia sẻ những suy nghĩ của bản thân ra bên ngoài. Mậu Dần cần học lại về câu từ, đủ chủ ngữ vị ngữ tránh việc ăn nói không có đầu không có cuối, bộc lộ được hết suy nghĩ thông qua cách nói chuyện.
Mậu Dần không đa sầu đa cảm, không hay hoài niệm về quá khứ, không nhớ lâu, nay giận mai quên là chuyện bình thường. Đặc điểm tính cách này giúp họ nhanh chóng lãng quên những nỗi buồn đau hay tổn thương.

Mậu Dần là những người quân tử, không thù dai, không sân si để bụng. Nhưng điều đó không có nghĩa họ là người hiền lành. Chúa sơn lâm bị thách thức quyền uy sẽ sẵn sàng uy hiếp đe doạ đối phương về mặt tinh thần. Khi họ nổi cáu, tốt nhất nên im lặng tránh đi chỗ khác, để họ mặc sức thể hiện sự bực tức ra ngoài. Khi thấy tình hình ổn hơn rồi hẵn quay lại an ủi vỗ về họ, rồi họ cũng sẽ chóng quên, vì rốt cuộc họ cũng là những người ruột để ngoài da mà thôi.

Hổ đi qua núi - núi ở đây là những thử thách khó khăn. Mậu Dần không thích cuộc sống lặp lại nhàm chán, họ thích mạo hiểm, vượt qua giới hạn bản thân, nên hay đi ngược lại với xu thế của đám đông. Cuộc sống của Mậu Dần vì thế không nhàn hạ mà ngược xuôi, thay đổi, nay đây mai đó.
Một đặc điểm tính cách khác của Mậu Dần 1998 là nóng lạnh thất thường, buồn vui thất thường, thể hiện cảm xúc ra mặt không giấu giếm.
Trong gia đình, với ba mẹ và anh chị em, Mậu Dần rất tình cảm nhưng lại khắc khẩu, dễ đụng chuyện, xích mích cãi vã, nhất là trong người thân có người không chịu nhìn nhận được tính cách và khoảng trời riêng của Mậu Dần.

Tuổi này thích hợp với tự thân lập nghiệp và cần có "giang sơn" riêng của mình, chúa sơn lâm thích ở một mình một cõi. Do vậy, Mậu Dần càng đi xa nhà thì càng thuận.
Ngũ hành nạp âm Thành Đầu Thổ là Thổ cứng nhất trong 6 loại Thổ. Thổ này đắp đê, đập nước ngăn lũ, xây thành lũy kiên cố bảo vệ hòa bình. Bản tính Thổ cứng nhắc, ngang bướng, bảo thủ khó thay đổi, ngoan cố, quyết quyết đến cùng. Nam mệnh hay nữ mệnh đều như vậy. Nhưng họ lại làm chỗ dựa tinh thần vững chắc. Tiền vận, đầu trung vận gặp khó khăn tài chính, đầu tư thất bại, gia đạo không thuận, cưới sớm dễ chia tay. Số ít Mậu Dần thành công sớm, phần đa ăn hậu vận, kỳ vọng cao hơn so với thực tế đạt được.

Thiên can Mậu, Kỷ thổ tính trung hòa. Địa chi Dần Mão Mộc khắc thổ cho nên bản mệnh hay mâu thuẫn, hay đưa mình vào thế chân tường. Họ thường không chịu được nhẫn nại, tâm tính nóng nảy, hay có quyết định sai lầm thời trẻ. Thổ này là thổ cứng, vững chắc thể hiện từ sau 30, 35 tuổi. Thành Đầu Thổ xây dựng được thành lũy kiên cố rồi thì công danh tài lộc, tình duyên vững chãi đến cuối đời. Số hưởng về sau.
Thiên can Mậu, Kỷ chủ về giảng hỏa, tư tưởng nhẹ nhàng, giải quyết tốt vấn đề cho người khác. Nhưng hay dính cãi nhau, thị phi. Tuổi này hay trốn chạy pháp luật. Khả năng thích ứng với môi trường nhìn thì nhanh nhưng chậm, khó chấp nhận lỗi lầm người khác, hay xét nét, kỹ tính.

Mậu Dần, Lộc tồn ở Tỵ, Mã ở thân tạo thành cách cục “Mã Lộc giao trì”. Người sinh tháng 4 7 12 âm lịch rất lợi, có năng lực, kinh doanh buôn bán.
Tính ngông, nghệ sĩ ngạo với đời, một số người trẻ, tư tưởng khác người, tạo ra thành tựu đột biến hơn hẳn người khác. Mậu Dần không hợp với bị người khác điều khiển, khống chế. Bản tính mạnh mẽ, yêu ghét rõ ràng dứt khoát nên hay bị mất lòng người khác. Thế hệ này không dễ có người phát hiện được khả năng, tài năng của họ để có đất dụng võ.

Trong công việc, Mậu Dần hợp các ngành cơ khí kỹ thuật, ngành hiện đại, nắm bắt nhanh nhẹn thời vận nhưng không chuyên, tinh thông một nghệ. Ngoài ra ngành công nghệ, làm kinh doanh buôn bán, giải trí đều hợp. Ngành ổn định, nhà nước không hợp. Ngành nghề tư vấn pháp lý, pháp luật, Kinh doanh Bất động sản cũng rất hợp bản mệnh. Họ có xu hướng làm ăn xa quê hương bản quán lập nghiệp mới thành công. Mối quan hệ nhìn tưởng rộng nhưng thân thực sự chẳng có mấy ai. Tổng quan tình duyên, gia đạo khô khan, nhiệt huyết nhưng không đúng lúc. Nạp âm Thành Đầu Thổ có xu hướng át chế, khắc chế người khác thay vì kết hợp, hòa hợp.

MẬU DẦN TRONG CÔNG VIỆC
Đa phần tuổi Mậu Dần có khiếu kinh doanh, chí thú xây dựng sự nghiệp từ khi còn trẻ. Nhiều bạn trẻ tuổi Mậu Dần muốn trải nghiệm nhiều công việc khác nhau từ rất sớm, nhưng do tính cách hơi thất thường, thiếu kiên trì, chóng chán, nên dù hồi đầu rất vất vả để bắt đầu công việc vẫn bỏ ngang, thành ra lại ngã về không, không đi đến đâu. Khi càng lớn, họ sẽ dần khắc phục được đặc điểm tính cách này. Tuổi này có rất nhiều người làm chủ tạo dựng được doanh nghiệp vận hành thành công.

Mậu Dần có bản mệnh Thành Đầu Thổ, có sẵn số cầm quyền, hợp với việc cương vị lãnh đạo. Họ không ưa sự gò bó, nhàm chán, ghét tiểu nhân, nhỏ nhặt, thủ đoạn luồn cúi nịnh bợ nên số quyền chức của Mậu Dần có xu hướng chuyển sang số làm chủ.
Mậu Dần là người yêu thích cái đẹp, đặc biệt với những vẻ đẹp khác lạ. Họ có ý thức trong việc giữ cho thân hình cân đối. Nữ Mậu Dần chuộng xu hướng thoải mái, thích mặc đồ rộng rãi, tiện cho việc sinh hoạt, vận động. Nam Mậu Dần lại thích mặc đồ bó, khoe ngực, khoe cơ, khoe bụng, như chú công đực xòe đuôi để thu hút sự chú ý của người khác phái.
MẬU DẦN TRONG TÌNH YÊU
Khi còn trẻ Mậu Dần đào hoa, dễ rung động, bộc lộ yêu ghét rõ ràng, và có thể có tình cảm với nhiều người một lúc, thế nhưng nhưng Mậu Dần không có thói cá hai tay.
Hầu hết những người tuổi Mậu Dần 1998 đều rất thu hút người khác phái. Trong tình cảm thường nổi hứng nhất thời, khả năng kiểm soát cảm xúc kém, như khi thích ai Mậu Dần rất nhiệt tình, hừng hực khí thế. Đôi khi vì quá nhiệt tình, vội vàng, mong muốn đốt cháy giai đoạn mà Mậu Dần khiến đối phương bị choáng ngợp về tâm lý mà cố gắng đẩy Mậu Dần ra khỏi vùng an toàn.

Bắt đầu thì rất nhiệt tình là vậy, nhưng Mậu Dần khi trở mặt cũng nhanh không kém. Mới si mê đấy mà đã thôi ngay được.
Nam hay nữ Mậu Dần đều thích chi phối người mình yêu. Nhưng khi yêu một người cá tính quá lập trường sẽ rất dễ xảy ra xung đột. Vậy nên nếu người Mậu Dần yêu người hiền lành, ít chủ kiến thì tình cảm sẽ thuận lợi hơn.
ladyrainy90
0 Likes
1 Share
Comment
Suggested
Recent
Cards you may also be interested in
The Signs as Anime Characters!
Because of the reponses that you guys came in with in my card about your favorite anime ladies, I thought it would fun to do another big group piece! I had a lot of fun coming up with the descriptors for the different character types, so I want to recreate that fun this way! This one will be a horoscope version of that idea! So everyone just comment your different signs and check back in tomorrow (8/21) to see what anime character your sign aligns with! (No they won't just be the celestial spirits from Fairy Tail) Let's make it a blast! @poojas @elliedean @danrodriguez @lizanightshade @chandnip804 @xavhound @buddyesd @shannonl5 @tylerbellamy @danidee @goyo @shililobun @biancadanica98 @nerukawong @sashalove @veronicaartino @TakahashiSuzuki @Dreadangel @chris98vamg Aries (21 March-20 April) = Black Star @GregoryDuke, @Sashalove, @Biancadanica98 Aries personalities are independent. Being the first of the zodiac signs, they venture out and are go-getters, often leading the way. Their upbeat and magnetic personality often entices others to follow their lead because Aries personalities bring excitement into others lives. (via) Black Star perfectly embodies this sign because of his petulance and ability to get himself and the others into trouble they aren't prepared for. Despite that, though, his exuberance and enthusiasm always strengthens the team. Taurus (21 April-21 May) = Naruto @camidoll @justmeplz1998 Taurus like to do things their way. They are perfectly fine on being alone, this way things get done they way they want them to be done. Taurus is not a follower, but they are not the brave one either. Taurus is perfectly independent. With their perseverance, they get things done and can do quite well for themselves. Naruto is perfect for Taurus because he is bullheaded and stubborn in true Taurus fashion. This stubborness, though, is also what allowed him to relentlessly pursue his dream of becoming Hokage. He refused to back down from challenges, and so his work paid off. Gemini (22 May-22 June) = Kaoru and Hikaru One downfall of Gemini is their superficiality.This can lead Gemini to have wrong impressions of people and can cause problems in relationships. Gemini's can have feeling of discouragement and moodiness although they never allow this to be seen by anyone but heir closest friends or family. The twins here are the best representation of Gemini because of their apparently superficial nature. They seem outwardly like airheaded pretty boys who don't take anything seriously. However, this masks their true love for their friends and the way they open up to the people closest to them, who mean so much. Cancer (23 June-23 July) = Ichigo @poojas Cancer is a mysterious sign, filled with contradictions. They want security and comfort yet seek new adventure. They are very helpful to others yet sometimes can be cranky and indifferent. Cancer has a driving, forceful personality that can be easily hidden beneath a calm, and cool exterior. Ichigo is a dead-on Cancer because of his attitude regarding life. He constantly laments his woes to the people around him, complaining about this or that, but when push comes to shove he is the first one on the line to do something about it. He is always seeking adventure, but almost reluctantly. Leo (24 July-23 August) = Ryohei @Chandnip804 Leo is the lion, this well suited symbol represents Leo very well. They possess a kingdom which they protest and cherish. The are highly esteemed, honorable and very devoted to themselves in particular. The kingdom could be anything from work to home to a partner, whatever it is, Leo rules it. Ryohei, with his love for the extreme and the way he seeks to always make himself better through training or preparation shows his inherent Leo-ness. He is a boxing genius and is praised well for it- it is his kingdom. He also cherishes the friendships he has, another quality of Leo - loyalty. Virgo (24 August-23 September) = Tsunayoshi @VixenVivi Virgo exists in the mind, everything is inside. To the world, Virgo presents a calm and collected exterior but on the inside, nervous uncontrolled intensity in the mind, trying to figure things out, how to improve everything, analyzing and thinking. Tsuna is the representative for Virgo because of his demeanor when in danger. He gets a steely look in his eye and he exudes a calming strength in order to show the family that they have someone to rally around. This doesn't speak to his truest self, though, because he is constantly a bundle of nerves and nervous energy. Libra (24 September-23 October) = Maka @shannonl5 @vinmccarthy Libras are the diplomat of the zodiac. They are able to put themselves in other's shoes and see things through another person's point of view. They are the ones that always want to make things right and have balance and harmony in their life. Maka is Libra because of her need for balance. As a demon weapon wielder, she needs to maintain a balance in their soul harmonies in order to be at her most powerful. She also tries to maintain a balance in the team, though her own closeness to it makes that a difficult enterprise. Scorpio (24 October-22 November) - Akame Scorpios are very deep, intense people, there is always more then meets the eye. They present a cool, detached and unemotional air to the world yet lying underneath is tremendous power, extreme strength, intense passion and a strong will and a persistent drive. The Scorpio summary might as well just be a character description of Akame. She is the cool, stoic one of the team who appears unconcerned by tragedy. However, it is not the case because she cares very deeply for everyone on it. She wants everyone to be safe and happy, and she will use her incredible strength to make it so. Sagittarius (23 November-22 December) @VeronicaArtino, @Baoyi Sagittarius have a vibrant, expansive personality that is free like a bird, Sagittarius cannot be contained. They are full of curiosity and they always look forward to the future, never dwelling on the past. Ash Ketchum is the exact embodiment of these sentiments. Ash is constantly looking forward, on to the next challenge and opportunity that awaits him on his journey to being a Pokemon Master. His curious nature is what makes him such a powerful character and the ideal candidate for the Pokedex. Capricorn (23 December-19 January) - Kaneda @kpopandkimchi, @DanRodriguez, @Danidee, @ReddViolet, @Taijiotter, @sherrysahar Capricorns like being in control of their surroundings and everyone in their life. Capricorns are very cautious but this only to survey the situation before leaping in, they will never make a hasty jump in. Kaneda represents Capricorn particularly for his leadership. He exercises control over the rest of the biker gang, sometimes to the chagrin of Tetsuo. Kaneda is slow to act on serious issues, such as recognizing the severity of Tetsuo's pain. Aquarius (20 January-19 February) = Edward Elric @buddyesd Aquarius are the people who deviate from the crowd and go their own way. They are always after intellectual stimulation, constantly discovering something new, forming new opinions and stubbornly traveling their way regardless of what other people think. For the stubborn pursuit of new knowledge and the natural intellect of Aquarius, Ed Elric is the best representative of the sign. He pursues new avenues for his alchemy to the point of serious danger, and it definitely does outside the norm. He cares little for other people's opinions and he goes after what will make him better. Pisces (20 February-20 March) = Korra @AkiraCondry, @TylerBellamy Pisces live in two worlds, the real world and the spiritual or mystical world where they interpret what they see into what they want. They do this to avoid all the realities of pain and suffering in the world. They have extremes of emotions and feel both good and bad intensively. Because of the duality of Pices' mystic nature, Korra is a great representation of what it means to be a Pisces. Korra spent time trying to avoid the reality of the world, due to how intensely she experienced it. Being the avatar makes this a necessity, and it shows how Korra is one of the best of them.