djnizard
1+ Views

proses penurunan berat secara sihat

BERSAING DENGAN DIRI SENDIRI. ADAKAH KITA LEBIH BAIK DARI SEMALAM?

Adalah sangat normal sekiranya kita terlampau focus dengan penurunan berat badan,almaklumlah itu tujuan utama sekian lama. Ada yang sanggup menimbang setiap hari sehingga menyebabkan stress. Ada juga yang merungut kerana penurunan berat yang lambat.salimah slim review
.
Sebenarnya dalam proses penurunan berat secara sihat, banyak kesan lain akn berlaku selain penurunan berat badan. Penggantian sel2 kepada sel yang lebih sihat akn memberi kesan secara menyeluruh kepada badan.
.
Antara kesan2 positif yang akan berlaku:
- kesihatan akan bertambah baik. Contoh paras gula menurun,paras BP menurun,kurang migrain,kurang sakit kaki,kurang demam..dll..
- perubahan bentuk badan. Pada awal proses,Penurunan berat dan perubahan bentuk bdn tidak berlaku serentak. Ada yg turun berat dahulu,dan ada yg 'reshape' dahulu.
- badan lebih bertenaga dan cergas. Rasa letih/mengantuk/ lesu tiada lagi dalam kamus kehidupan.
-berfikiran lebih positif dan tenang. Terutama jika kita seorang yg pemarah dan beremosi. Perubahan ini adalah perubahan yg paling ketara.
-Lebih fit dan cergas. Jika dulu sering cepat mengah,kini ramai yg akan berasa lebih selesa utk bersenam dan beraktiviti lasak.
.
.
TANYA DIRI ANDA,ADAKAH ADA ANTARA PERUBAHAN INI BERLAKU PADA ANDA? JIKA YA,BERMAKNA BADAN ANDA RESPON DENGAN SANGAT BAIK DAN ANDA BERADA DALAM 'TRACK' YANG BETUL.
.
Bagaimana semua ini berlaku??
Kerana amalan pemakanan sihat dan berantioksidan akan membantu penggantian dan pemuliharaan sel2 badan kepada sel2 baru yg lebih sihat. Badan akan bertindak mengikut sistem dan kitaran yang betul,bukan mengikut kehendak diri kita. Maka sebab itulah ada yang lmbat dan ada yang cepat turun berat badan.. Ini kerana perubahan pada badan tidak tertakluk kepada perubahan berat semata-mata.
.
Beri masa kepada badan untuk berubah kepada yang lebih baik dan pulih secara menyeluruh. Jangan terlalu RUSH DAN STRESS. Perkara negatif akan melambatkan proses dan tindak balas badan. BE HAPPY AND POSITIVE ALWAYS. Jika anda lakukan perkara yang betul setiap hari,cepat atau lambat anda akan perolehi berat idaman anda,INGAT TU..!
.
Jika kita ambil masa 10tahun untuk naik 20kg, maka bersabar lah untuk menurunkan berat badan itu. Hakikatnya,menurunkan berat badan tidak akan mengambil masa yg begitu lama. SABAR DAN TENANG KUNCI KEJAYAAN.
djnizard
0 Likes
0 Shares
Comment
Suggested
Recent