thieuhiep9x
1+ Views

5 rủi ro khi chọn dịch vụ chuyển phát nhanh tại nhà của đơn vị thiếu uy tín

Khi gặp phải những đơn vị cung cấp dịch vụ chuyển phát thiếu uy tín, bạn khó mà thoát được những tình huống dở khóc dở cười như mất hàng, hàng mãi chưa đến tay người nhận, hỏng hàng mà không ai chịu trách nhiệm,... Vậy, làm thế nào để tránh khỏi những rủi ro đó?

1. Chuyển phát nhanh tại nhà là gì?


Khi có những tài liệu, bưu kiện, vật phẩm cần được chuyển đến một địa chỉ ngay lập tức, bạn sẽ cần dùng đến dịch vụ chuyển phát nhanh. Khác với những phương thức vận chuyển hàng hóa trong quá khứ, phải mất nhiều ngày, nhiều tháng mới đến được với người nhận. Ngày nay, các dịch vụ chuyển phát nhanh cấp tốc có mặt để rút ngắn thời gian giao nhận.

Trong đó, dịch vụ chuyển phát nhanh tại nhà cam kết hàng hóa được đưa về tận tay người nhận theo đúng địa chỉ được yêu cầu trong thời gian ngắn nhất. Người nhận không cần phải tự đi đến các bến xe, ga tàu, kho hàng,... để tự nhận hàng mà chỉ cần ở một chỗ cũng có người giao hàng về tận nơi.

Thuận lợi là thế, nhưng dịch vụ chuyển phát nhanh lại là một quy trình yêu cầu sự vận hành hết sức chặt chẽ và quy củ. Vì chỉ một sai sót nhỏ trong tuyến vận chuyển cũng có thể khiến hàng hóa bị đảo lộn, thất lạc và về với người nhận chậm hơn so với dự kiến. Điều này ảnh hưởng đến công việc của cả người gửi và người nhận hàng.

Bởi vậy, để cung cấp dịch vụ chuyển phát tốt nhất cho khách hàng, các đơn vị chuyển phát cần làm việc bằng tất cả trách nhiệm và sự chuyên nghiệp của mình. Thế nhưng, có rất nhiều đơn vị lại không nghiêm túc trong công việc, dẫn đến những sai sót trong quá trình giao nhận hàng.

2. Những rủi ro khi chọn dịch vụ chuyển phát của đơn vị thiếu uy tín
Nếu như bạn lỡ nhờ một đơn vị thiếu uy tín chuyển phát hàng hộ thì có thể bạn sẽ phải đối mặt với những rủi ro như sau:


2.1. Nhân viên giao hàng đến lấy hàng chậm

Có 2 cách để bạn gửi bưu kiện cho đơn vị chuyển phát là bạn tìm đến văn phòng/bưu cục của đơn vị đó để tạo đơn, hoặc bạn tạo đơn online và sẽ có nhân viên ship hàng đến tận nhà của bạn để lấy bưu kiện đi. Nếu như bạn tự đem bưu kiện đi thì sẽ được tạo đơn ngay lập tức (có chăng thì phải xếp hàng vì đông người). Còn nếu bạn tạo đơn online thì rất dễ gặp tình huống nhân viên giao hàng đến lấy hàng chậm.

Nếu bạn chuyển phát nội thành thì sẽ rất nhanh thôi. Nhưng nếu bạn cần chuyển phát đi các tỉnh, thành phố khác thì thủ tục sẽ phức tạp hơn. Nhiều khi bên đơn vị chuyển phát bị quá tải nên phải hơn 1 ngày sau shipper mới đến để lấy hàng đi.

2.2. Hàng hóa giao đến tay người nhận chậm hơn dự kiến

Có nhiều yếu tố tác động đến quá trình chuyển phát hàng hóa. Bỏ qua các yếu tố khách quan như giờ cao điểm, địa hình, thời tiết,... nếu như bạn sử dụng dịch vụ chuyển phát của đơn vị non trẻ, thiếu uy tín thì rất dễ gặp phải tình trạng hàng đến nơi chậm hơn dự kiến.

Họ chưa có nhiều kinh nghiệm trong chuyển phát nhanh, quy trình làm việc còn chưa được chặt chẽ nên khi phát sinh rủi ro không biết xử lý thế nào. Bên cạnh đó, với trường hợp chuyển phát ra quốc tế, họ chưa có nhiều kinh nghiệm để xử lý các thủ tục pháp lý, khiến cho hàng khó qua cổng hải quan, cuối cùng là bị xuất ra nước ngoài chậm.

Tuy nhiên, bạn sẽ hoang mang nhất khi mà hàng hóa đã được gửi ở bưu cục nhưng mãi vẫn chưa thấy được đem giao. Đây là trường hợp đơn vị chuyển phát cố tình ôm hàng, đợi cho hàng đóng đủ kiện, đủ lô rồi mới đem đi giao một thể cho tiết kiệm.


2.3. Bưu kiện bị va đập, hỏng hóc, thất lạc trong quá trình vận chuyển

Khó tránh khỏi việc hàng hóa bị va đập, hỏng hóc trong quá trình vận chuyển. Tuy nhiên, cách giải quyết của đơn vị dày kinh nghiệm vẫn khác hẳn so với các đơn vị thiếu uy tín. Có nhiều công ty chuyển phát làm việc thiếu chuyên nghiệp không bao giờ đưa ra một chính sách bảo hiểm hàng hóa rõ ràng. Để đến khi có rủi ro xảy ra thì không ai chịu đựng ra nhận trách nhiệm. Chỉ có bạn là người thiệt khi tiền mất tật mang, hàng không trọn vẹn mà vẫn mất phí dịch vụ.

2.4. Nhân viên giao hàng có thái độ thiếu chuyên nghiệp

Có nhiều anh shipper rất bất cẩn, không hề “trân trọng” hàng hóa chút nào, thoáng cái là vứt, quăng, bỏ lung tung ở những nơi bẩn, bụi, ẩm ướt. Điều này có thể khiến cho bưu kiện của người gửi bị hỏng hoặc không còn giữ tình trạng như ban đầu.

Phải nói rằng thái độ của nhân viên giao hàng ảnh hưởng rất nhiều đến hình ảnh của cả đơn vị vận chuyển. Nếu họ niềm nở, thân thiện, chu đáo, chắc chắn bạn sẽ có ấn tượng tốt và tin rằng dịch vụ của họ tốt.

Thế nhưng, không phải nhân viên vận chuyển nào cũng có cách làm việc chuyên nghiệp. Hoặc đó là thái độ thường trực của họ, hoặc là họ không được đào tạo tốt tại đơn vị, dẫn đến việc làm cho khách hàng không hài lòng, khó chịu và mất niềm tin.


2.5. Bị đơn vị cung cấp dịch vụ chuyển phát lừa

Có lẽ những rủi ro kể trên vẫn chưa nghiêm trọng bằng việc bạn gặp phải đơn vị lừa đảo. Có những bên đưa ra mức phí dịch vụ rất thấp, gần như thấp nhất thị trường để thu hút những khách hàng ham rẻ mà không màng chất lượng. Rồi khi đã nhận hàng, họ lại lặn mất tăm, chẳng thèm đem hàng của bạn đi gửi.
Đợi đến khi bạn phát hiện ra và tìm cách liên hệ thì họ đã không còn ở đó mà giải quyết cho bạn nữa rồi. Vậy là bạn vừa mất hàng, vừa mất tiền, người nhận cũng không làm được gì ngoài chờ đợi. Một số bên thì chẳng biến mất đi đâu cả, nhưng dù bạn có khiếu nại thế nào thì họ cũng chỉ lờ đi và nhất quyết không chịu trách nhiệm cho kiện hàng của bạn.

3. Cách để tránh các đơn vị chuyển phát nhanh lừa đảo, thiếu uy tín
Để không rơi vào “bẫy” của các đơn vị cung cấp dịch vụ chuyển phát thiếu uy tín, bạn cần nắm rõ 3 mẹo sau đây:

3.1. Tìm hiểu về độ uy tín của công ty chuyển phát

Để đánh giá được mức độ uy tín của một đơn vị cung cấp dịch vụ chuyển phát nhanh tại nhà, bạn cần tổng hợp rất nhiều thông tin. Bạn nên sử dụng các mạng xã hội, hội nhóm Facebook và các trang báo chí để tìm kiếm thông tin về công ty chuyển phát đó. Nếu trong các thông tin bạn tổng hợp được có phần lớn là những đánh giá tích cực thì bạn có thể chọn lựa sử dụng dịch vụ của họ.


3.2. Kiểm tra chất lượng dịch vụ

Đầu tiên, bạn chỉ nên chọn lọc những đơn vị nào có cam kết về thời gian giao nhận hàng hóa. Sau đó, hãy kiểm tra xem họ có đa dạng hình thức vận chuyển không, có chính sách bảo hiểm hàng hóa không và cước phí vận chuyển có phải chăng không. Đừng ngần ngại gọi trực tiếp cho họ để hỏi kỹ về dịch vụ. Nếu họ tích cực tư vấn thì bạn sẽ càng yên tâm hơn về chất lượng dịch vụ của họ.

3.3. Nghiên cứu phản hồi của khách hàng trước

Cuối cùng, những đánh giá khách quan của những khách hàng cũ sẽ giúp bạn nắm rõ nhất thực trạng dịch vụ của một đơn vị chuyển phát. Vì họ đã trải nghiệm dịch vụ, họ là những người hiểu rõ nhất và sẽ cho bạn những thông tin chính xác nhất. Bạn có thể nghiên cứu những phản hồi này trên các hội nhóm Facebook, Zalo, các website và trong các forum.

Sử dụng được dịch vụ chuyển phát của đúng đơn vị vận chuyển uy tín, bạn sẽ nhận được rất nhiều lợi ích và cả ưu đãi nữa. Quan trọng nhất là bưu kiện của bạn sẽ được vận chuyển cẩn thận, an toàn và đến được tay người nhận trong thời gian sớm nhất. Thông Tiến Logistics chúc các bạn thành công!!!
thieuhiep9x
0 Likes
0 Shares
Comment
Suggested
Recent
Cards you may also be interested in
5 Easy Ways To De-Clutter Your Space
Things. Things. Things. They hide in boxes. They cover our tables. We buy them every day. More. More. More. Sometimes we get overwhelmed by the amount of things in our lives. And when the clutter piles high and anxiety mounts it's definitely time to make a change. Here are 5 easy ways to de-clutter your life. 1. Assess the situation: Do you have a lot of stuff, or are you just holding on to a few things? The first step to figuring out what you need to do with your clutter is looking at how much you have. Check the surfaces of your tables, counter tops and shelves. If you notice more than 10 things you can do without, it's time to de-clutter. 2. Remove All Trash: The easiest way to de-clutter is to get rid of all the garbage in your room / house. Garbage is clutter. It can build up. Go around and pick up everything that's ready to hit the landfill. After your first go-round you should look closer and see if there is anything else that's trash worthy, like papers, old files or broken objects you've been holding on to. 3. Clear your surfaces: The easiest way to de-clutter and really see a difference is to clear off all your surfaces. Go through your tables, dresser tops and counter tops. Try and consolidate things into containers or just clear them off completely. After you've cleared everything you can choose a few items to hang on to as subtle, minimal decoration. This will make everything feel cleaner. 4. Invest in some containers: Whether they're for make-up, kitchen utensils or office supplies, containers are a great way to de-clutter. I use them on my desk at work, in my apartment and my backpack. You can go to cheap places like Five Below, Daiso, or any Dollar store incarnate to buy the things. You don't have to break the bank here. There are also lots of incredible DIY's to make your containers more fun with paint, ribbon and more. Adding containers and boxes can help de-clutter and make everything look a lot more put together. 5. Color-Coordinate: After you've thrown away your garbage, de-cluttered your surfaces and contained the remaining objects you'd like to keep you can transform your space with color coordination. It makes everything look less cluttered, more cohesive and a lot cleaner. If you want a seriously minimal look go with subdued colors like whites and sepia tones. For an ultra-girly look pastel is a great palette. Primary colors kept to one or two with a neutral anchor can do wonders for masculine spaces. It's pretty much all in what you like. But the clutter will look a lot less daunting if it's in a single palette.
How To Write A Kick-Ass Cover Letter
So, you're applying for jobs after College. No doubt you've googled "how to write a cover letter" more often than you check your Vingle account. You're frustrated, scared and ultimately asking more questions than can be answered. Don't worry, I've been there. So I whipped up this post on how to write a kick-ass cover letter that will not only show your personality, but will appeal to your employers on a visceral level, setting you apart from the hundreds, or thousands of other applicants in your way. First, you must consider your audience. If you're writing to a hip, young company your style of voice would be different than if you're writing to an established, formal company. This is perhaps the most important part of cover letter writing. There's a bit more freedom when you're trying to work for an online outfit or something that is aimed at a young demographic. This often varies by profession, but usually with any of the creatives, it's fine to go a bit off the rails. For formal letters, adhere closely to the accepted format, here's where your googling will help, you can download a template here. These are typically demanded by professions in finance, science, mathematics, education, law and administration. This is just a straight-up generalization, but is usually accurate. For more free-flow letters you can write with a stylized voice that acknowledges the "fun" involved in the job. Professions like writing, music, non-profit work, theater and many more have less-strict rules and really appreciate when applicants get creative. (See my sample letter at the bottom of the post for an example) After you've considered your style, you have to put yourself in the potential employer's shoes. Imagine that you're in the boss' chair. You wouldn't want to read hundreds of dry-ass, boring cover letters all day. You'd probably want something with a bit of humor, that sticks out. It'd probably make your day for someone to do something different. You should be that different thing! The secret to writing an amazing cover letter is to BE YOURSELF. If you're crass and sarcastic, go there with your writing! If you can't be authentic from the get-go, you won't be happy. If they don't want you for who you are, you're probably not going to fit in at the company either, and who wants to pretend to be something they're not? Here is an actual cover letter I sent out to a magazine shortly before my senior year of college. The name of the magazine and publisher have been withheld: Dear *&#^$@!#$, I'm a recent college graduate and I'm buried in debt. I'd like a salary above the poverty line, with some room for my rent and a comfortable lifestyle. I don't need much, and I've lived modestly and below the average my whole life, as my father is unemployed and my mother works as a retail manager. I've always made my own way. Salary isn't a deal breaker for me, as I am more hungry for a career than for money. I'm a hard worker, a quick learner and someone who gives everything for what they believe in. I think I could make a difference at @#$% and provide a perspective that is underrepresented in media. We grow up looking at outlaw writers as warped men or unattainable party girls. To get behind what's happening in the twenty-something sphere, and not just in a "omg these gifs totally get me" kind of way, you need someone who is honest, candid and does attempt to hit standards set by the media. I can be that person. I have nothing to lose, no ties to anywhere. I've got other offers on the table, but would gladly take a turn at your company over them. Just being honest. All I have are my ideas, my qualifications and my experiences. I will graduate in 2015 with a Bachelor of Fine Arts in acting and a minor in Journalism from the Scripps School.I'm just trying to get a head start as only God knows where jobs come from these days. I started off as a Journalism major, but was told I couldn't write in an interactive way, and told them to shove it. I've been in the media world my whole life. My dad, now semi-retired, was an Emmy and Golden Mic award winning journalist for KVOA in Los Angeles, and has reported on OJ, Michael, earthquakes and murders. I was never shielded from these events, and carry his skills along with the ones I developed in school. If you take a chance on me, a shambolic young woman with some big ideas, then I will work as hard as possible to make them a reality. I love the pieces in your magazine. They're edgy, clear, risky and dangerous. The world needs more writing like that. I can create that writing. Thanks for considering me. You can reach me at &#*$(@) And you can read my current writing on my blog (duh). I'm aware that some of it is a little raw, but hey...what can you do? Tess Stevens How did it end you ask? I was rejected, but that's not the point. I'm proud of this cover letter. Frankly it's one of the best things I've ever written, because it's truthful. It's indicative of my true self. It doesn't matter that I never heard back. It's a kick-ass cover letter, and now you can write one too!
10 Totally Free Planning Tools That'll Get You On Track
You don't have to break your bank to get organized. Check out these 10 free, printable organizational tools that'll get you on track without taking all your coin. 1. Planning Sticker Printable These adorable little decorations have a totally practical use. There are list blocks, labels and goal stickers to help you track your progress. Print out on a sheet of sticker paper and get going. 2. This Week Worksheet This sheet is for the girl who doesn't need a whole planner. This is a weekly planner for the gal on the go. It's minimalist and to the point. 3. Password Keeper This is an old-school way to keep track of your digital life, but how many times have you lost your passwords in your digital world? Get a hard copy and hide it somewhere only you have access too. Never forget a password again. 4. To-Do List Don't buy a big pad that you won't use. Check out this daily to-do list, sized for the person with a lot of plans. And it's totally cute! This is another option for someone who doesn't want to bother with a planner. This one isolated sheet could help your day get right on track. 5. Kawaii Grocery List How cute is this thing!? Making a list before you go shopping is always a good idea. It helps you cut down on buying things you don't need. Having this free printable at your side will make the whole process fun. Bright colors always put me in a better mood and inspire me to get organized. 6. Weekly Meal Planner This printable (from the same designer as the shopping list) will help you plan your meals after you hit the grocery store. This kind of organization will give you better consciousness as far as meals go, and will ultimately cut your grocery expenses, because you'll only eat what you need. 7. Fashionable Note Organizer This one is great for college students who take messy notes. Most of my notebooks looked like a crazy person wrote in them. This will keep your notes organized and ridiculously fashionable. Fill a binder with these and you'll end up saving money too. There are three different designs available too so you can color coordinate by subject or class. 8. Seasonal Cleaning Checklist Rotating chores isn't something I've ever done, but apparently it's a thing. Get more adult-y with these seasonal checklists. I've linked the one for Fall, because...it's Fall! This goes from light cleaning to deep cleaning so you can keep everything tidy and organized year-round. 9. Budget Worksheet I am TERRIBLE with my money. This checklist will help you visualize your fundage and budget it accordingly. I'm trying this stat! It also shows you what you saved and can help track for future months. 10. Positive Thoughts Printable This might be a good thing to put on your door, and every day before you leave rip a positive thought off and try and live through it each day. Consciousness is key to organization. People who are more organized are generally more happy too. So use this printable to remind yourself that habits don't happen in a day! So go easy on yourself, use these tools and let organization happen slowly.
7 Cute Office Supplies That'll Make Your Work Day Infinitely Better
Okay, I don't need these things, but I want them!!! Ever look around and just see white, your four walled cubicle or desk...It's boring. Check out these fun desk additions that'll keep you happy and engaged all day, because life's about the little things right? 1. Adorable Sticky Notes People still use post-its. It's common knowledge that not everything is better digital. Cute sticky notes always make my day brighter. Whether I'm writing down ideas for writing, or creating a list for myself I always have sticky notes around. I love these cat ones, and they even stand up! The whale ones are totally fun too. See? You're happier already! 2. Pig Desk Organizer This is totally weird but I really like it. Pick your favorite animal, there probably is a desk organizer of it. Make your desk your personal playground, because if you have to sit there for many hours per day you may as well have fun. 3. PENS! Pens make me happy. I don't know why. It may seem a little strange, but writing in a colored pen can change my mood instantly. Pick your favorites and get moving. I like greens and blues...because they calm me down. 4. Color Coordinated Everything If you've got a favorite color you'd better show it. Studies show that your favorite color makes you happy so just indulge. Take it to heart and coordinate. 5. A Great Mug Everyone needs coffee. You have to have a vessell worthy of drinking it out of. Get yourself a great mug with a fun theme and you'll never be sad again...well...you'll try not to be sad. 6. Brutally Honest Memo Pads These notes don't pull any punches. Don't lay down at work, make people understand that you mean business. Hand them a sticky that means something damn it! Plus they come in totally cute colors, and make everything better. 7. A Kitschy Pen Holder Come on...whales? Can't get cuter. You can even use these for the make-up you shamelessly keep on your desk. You gotta look good right? Nothing is better than having all your cute things in one place. What are your favorites? Do you keep things on your desk?