sanvuonsaigon

Bộ Sưu Tâp Các Loại Cây Thủy Sinh Dễ Tìm Ngoài Tự Nhiên

Nếu bạn đã từng sở hữu một bể cá thủy sinh thì bạn sẽ biết chúng có thể trông đẹp như thế nào với những cây thủy sinh thật sống động. Hiện nay xu hướng trồng cây thủy sinh đang rất được thịnh hành và phát triển nhờ nhiều lợi ích như trang trí cho hồ cá, hệ thống lọc nước, loại bỏ rêu hại và cung cấp oxi cho bể cá cảnh. Trong bài viết này sẽ giới thiệu cho các bạn bộ sưu tập các loại cây thủy sinh dễ tìm ngoài tự nhiên để bạn trồng và tiết kiệm được chi phí.

Thủy Diệp Lan

Loài cây Thủy Diệp Lan với tên khoa học là Cryptocoryne thuộc họ cây sống trong nước với đa dạng loại lá tùy thuộc vào kích thước và hình dáng. Đây là loài cây có xuất sứ từ Singapore, Malaysia thường được tìm thấy nhiều trong các lòng suối trong tự nhiên.

Sở dĩ gọi là cây Thủy Diệp Lan vì lá của chúng có bản dẹp dài với cuống cứng như lá của một số loài Lan. Ở Việt Nam, loài cây này cũng có thể tìm thấy ở các khu vực sông suối nhỏ có mực nước cao chừng 10cm, các khu vực ruộng nước, độ ẩm cao như thành giếng…Vây là cây thủy sinh đầu tiên bạn có thể tìm thấy dễ dàng ở những cánh đồng ruộng là cây thủy diệp lan.

Rêu Phượng Vĩ Đài

Loài rêu này đặc trưng cho lá lông vũ . Là loại cây mọc chậm và dễ bảo quản . Nên chiếu sáng mạnh để sự phát triển của nó không bị chậm lại. Chúng phát triển tốt nhất ở vùng nước mềm và bạn có thể bám rễ vào các khúc gỗ hoặc đá với sự trợ giúp của dây câu hoặc keo làm từ cyanoacrylate. Những loài khó tìm trên thị trường.

Fissidens Nobilis là một loại rêu hiếm từ Châu Á, phát triển rất tốt trong các bể công nghệ thấp hoặc công nghệ cao. Chúng trông tuyệt vời được gắn vào gỗ lũa hoặc đá hoặc có thể được sử dụng như một tấm thảm nếu có đủ thời gian. Rêu này mới chỉ có trong tay thú chơi trong một vài năm và hiếm khi được nhìn thấy bên ngoài các nhà sưu tập khó tính. Fissidens Nobilis bây giờ được bán thường xuyên hơn và rất đa dạng.

Sẽ dễ tìm được chúng ở ngay các ao hồ bám trên các tảng đá, tốc độ phát triển của chúng khá nhanh và phân bố rộng rãi. Vậy nên bạn sẽ rất dễ dàng để kiếm chúng và mang về trang trí cho bể cá thủy sinh của mình.

Rêu bèo

Loài này được Carl Linnaeus mô tả lần đầu tiên vào năm 1753, liên quan đến lịch sử sử dụng, người trồng thủy sinh Nhật Bản Takashi Amano là người sử dụng sớm nhất. Ông đã kết hợp cây nổi này trong hồ cá tự nhiên của mình và để nó phát triển dưới nước. Nhờ những chiến công của ông, nhiều người chơi thủy sinh đã truyền nghề cho bể thủy sinh của mình bằng cây lá gan này.

Rêu bèo có tên khoa học là Riccia Fluitans được tìm thấy ở các khu vực như sông suối, mương nước, đầm… Rêu bèo không có rễ thật và mọc theo từng tán nhỏ, sinh trưởng tốt trong bể cá. Loại cây này dùng làm lớp bảo vệ cho các loài cá nhỏ hay cung cấp thêm nguồn Oxy tự nhiên.

Nó có khả năng phát triển nhanh, có khả năng tạo ra các búi màu xanh lá cây sống động trong các khu vực khác nhau của bể cá. Loài này phù hợp với mọi cấp độ kinh nghiệm, do đó, những người nuôi cá nghiệp dư sẽ không gặp khó khăn khi trồng Riccia fluitans trong bể của mình.

Rong Đuôi Chó

Được biết đến là loại cây thủy sinh trồng làm hậu cảnh. Tuy nhiên, đây là loại rong được nhiều anh em sử dụng để cho các bể thủy sinh ngoài trời và các bể các giống cho ấp đẻ.

Rong Đuôi Chó thường được tìm thấy ở những vùng nước ứ đọng hoặc nước di chuyển chậm, chẳng hạn như ao tù, hồ trồng sen, súng,…
Nhiều anh em chơi thủy sinh còn bảo ằng nếu trồng rong đuôi chó mà chết thì tốt nhất không nên chơi thủy sinh làm gì. Có nghĩa đây được xem là một trong những cây thủy sinh cực kỳ dễ trồng và chăm sóc nhất trong các loại cây thủy sinh.
Rong Lá Liễu

Loài rong này có sức sống cực kỳ tốt kể cả trong môi trường nước nhiệt độ cao. Với phần thân chùm mọc như cỏ loài cây này hứa hẹn là sự lựa chọn tuyệt vời cho bể cá của bạn. Loại cây này thường được tìm thấy ở các sông suối ao hồ thường hay bám trên bề mặt đá, các bạn có thể dễ dàng bắt gặp được chúng và quyết định hái về trồng trong hồ thủy sinh của mình thì thật tuyệt vời.Rong lá thông

là loài cây mọc hoàn toàn trong nước lơ lững và không bám rể, cây Rong lá thông được xem là loại cây trồng trong hồ cá thuộc loại cây phổ biến nhất và được nhiều người ưa chuộng. Thuộc học cây thân leo với rể nhỏ, loài cây này rất dể sống ở nhiều điều kiện môi trường khác nhau, phần than và lá mềm dể gãy.


Rong xương cá

Đây là loài cây sống trong nước được phân bổ khắp toàn cầu với tuổi thọ trung bình khá cao, Phần lá của cây có khía xẻ sâu mọc đối xứng thành vòng như xương cá. thường sinh sống ở dưới nước trong những lòng suối nông, ao hồ. Tương tự như Rong Lá Liễu, Lá Thông, thì loài rong này cũng được trồng nhiều trong hồ cá thủy sinh.Cây Cỏ Dùi Trống

Cây mọc trên đất ẩm lầy đến độ cao 800m ở Quảng Ninh, Hải Hưng, Bắc Thái, Hà Bắc. Cũng phân bố ở các xứ nóng. Vị thuốc phải nhập một phần từ Trung Quốc. 


Cây thảo mọc thành bụi. Lá rộng hình dải, dài 15-40cm, rộng 6-8mm, nhẵn, nhẵn 55cm. Ðầu hoa hình trứng hay hình trụ, đường kính 4-6mm, có lá bắc kết lợp dày, các lá bắc ngoài màu vàng, các lá bắc trên xám xám, hoa mẫu 3, trừ hoa đực có hai lá đài; bao phấn đen. Ra hoa quanh năm, hai lá đài; bao phấn đen.
Cỏ Dùi cũng là loại cây có tuổi thọ tương đối cao trong khoảng từ 2 – 3 năm, khả năng sinh trưởng và phát triển rất tốt. Nhưng để chúng đạt được sự chăm sóc tốt nhất thì cần cung cấp đủ lượng ánh sáng và CO2.
Cây Cỏ Thìa

Cỏ thìa là một loại thủy sinh khá dễ tìm, trồng và chăm sóc rất dễ. Cây có tốc độ phát triển rất nhanh. Có thể sống được cả trên cạn lẫn dưới nước. Nếu để cây trong môi trường ánh sáng mạnh. Cây sẽ tự đẻ cây con và lan rộng rất nhanh. Còn nếu để cây trong môi trường ánh sáng yếu cây sẽ phát triển nhanh về chiều cao. Cây có thể được tìm thấy ở vùng nước lợ hoặc nước chứa nhiều sắt và nhiều chất dinh dưỡng.


Cỏ Năng

Cỏ Năng thưởng được trồng ở dưới đáy hồ, cây có màu xanh tươi mọc thẳng, cao khoảng 3cm, chúng có thể mọc sát nhau, trải dài như thảm cỏ xanh.


Ngoài trồng dưới đáy hồ, loài cỏ này còn có thể trồng ở tầng trung trong các bể sinh lớn. Cỏ Năng phát triển tốt khi đáp ứng đủ đất cát và ánh sáng.
Những mẫu hồ thủy sinh mini có các loại cây thủy sinh dễ tìm ngoài tự nhiên.


#cacloaicaythuysinhdetimngoaitunhien #caycanh #sanvuonsaigon
0 Likes
0 Shares
Comment
Suggested
Recent
Cards you may also be interested in
How to enjoy the sounds & sights of nature without going outdoors?
Yuma is a very good city to live and enjoy in southern Arizona in the first place. When you live there, you like the area so much that you feel like having your place landscaped, which is a natural thing that can be expected from anybody who loves nature from the heart. Landscaping in Yuma AZ can bring you near the sounds and scenes of nature. Natural sounds & sights around your home For those who love to soak in natural sounds and sights around their home, landscaping Yuma AZ can prove to be the best option. For instance, I spend most of my time indoors but I still love nature from the heart, so what should I do? The answer to the question is difficult unless I find it in the landscaping Yuma AZ. Have you ever thought about why you feel relaxed and rejuvenated whenever you are outdoors in a natural place like mountains, the riverside, beaches, and shores? We are natural beings and we love nature whether we have to live a life indoors to earn money or do our business, etc. Every person loves nature to some extent, what about you? It is natural to be drawn outside after you have been working indoors for several hours. Animals, moving waterfalls, running fountains, fresh oxygen from plants, the freshness of green grass, and sunshine make you spend your free time outdoors. Those who have a good outdoor space to allow for a beautiful lawn or garden must consider landscaping Yuma AZ. A difference-maker for your family Is your outside space still without any plants, grass, and greenery? If it is, it is time to allow it for landscaping in Yuma AZ. The landscaping Yuma AZ can be a difference-maker for your family at home and clients at your workplace or outlet. Do you want to create a world of difference for your family or clients? If your answer is in the affirmative, landscaping is a readymade option for you. A beautifully landscaped lawn or garden gives you three precious things which are positive feelings, an unforgettable first impression, and high curb appeal. Adding different landscaping designs can help you create an amazing place with the addition of bubbling water, flower bed, and different greenery features. Do you spend most of your time indoors? Trees & grass keep the overall temperature around your home cooler so you save money on utility bills. Where do you spend the majority of your time? Do you spend it indoors? If so, you are hardly alone. Why are more people drawn outside? It is because they want to enjoy nature. It is great to enjoy your leisure time soaking in natural sounds and sights out there. Birds, animals, and sweet fragrances coming from greenery and flowers make your place uniquely different for you and your family. Landscaping allows you to spend your time indoors while giving you the fun of the outdoors! Whether it is your business or home, you are lucky to have an additional space to enjoy nature. Do you not have a nice outdoor space? If you do not have it, it is time to think again about having it.
Beautiful & Inspiring Landscape Designs For Your Garden!
So you are ready for a change and want to refresh your garden but don’t know quite where to start? The outdoor area of our homes is where we are often most likely to be entertaining our guests, especially during the summer months! Adding more flora, trees, lighting and outdoor seating can really brighten up your home exterior and create an inviting place for you and your guests to enjoy. However, the world of landscaping is not always easy to navigate, and with so many styles available these days, it can be difficult to know which one to choose. But with some inspiration and the help of an expert team of landscapers, you will soon be transforming your garden into a beautiful and functional outdoor space that you, your family and friends will love to spend time in! Here are some stunning projects that can spark your imagination and help you decide which landscaping design is the perfect one for you. Modern, Minimalistic, and Functional The first exceptional landscaping idea we will look at is this beautiful garden designed by Custom Creations, based in Sydney, one of the most reputable landscape design and construction teams in NSW. They have used the house's original architecture and incorporated that into this modern and inviting garden design. Picture from Custom Creations As we can see here, the entryway is extremely eye-catching and has a very modern, minimal feel to it. It is lined by these exquisite Ornamental Pear Trees to add a very natural element and draw the eye down towards the house and the rest of the garden. The use of these modern paving stones brightens up the whole space and keeps a minimal aesthetic throughout. The symmetrical harmony of this design really helps it to stand out as chic and modern. Picture from Custom Creations Inside this garden, they have used a range of diverse plants and shrubs arranged perfectly to create many eye-catching textural forms. These well-chosen plants add colour whilst still maintaining that beautiful, minimalistic design. The clever design and use of pathways help divide each part of this fantastic outdoor space into its own distinct zone. Again, the attractive white stone paving helps tie this build together and keep a uniform and minimal design throughout. Picture from Custom Creations This wonderful build also includes an extremely functional yet attractive entertainment area! Relax in the minimal yet comfortable lounge area, complete with a table, sofa and chairs. Or start up a barbecue in the convenient outdoor kitchen space! Again, the well-thought-out colour palette works very well here, making it a truly stylish and minimal area. The industrial floating concrete bench and steel pergola combine beautifully with the wood panelling and garden foliage. The carefully chosen and high-quality materials used work to create a trendy, modern and yet still extremely natural atmosphere. This high-quality construction and stunning designs were implemented by one of Sydney's best landscape design and construction teams. Luxurious, Spacious, and Defined The next design is from Hurst House, a landscaping team based in the US. Picture from Hurst House Chicago This is a fantastic landscaping design for entertaining, socialising, or simply relaxing outdoors as a family. Its defined spaces work as a series of outdoor rooms, including a dining area, lounge, kitchen area, and even an outdoor spa underneath the beautiful white pergola. This provides lots of individual areas, where you can relax together or separately. The exquisite Bluestone paving and well-chosen materials make this design extremely luxurious. Trees are strategically placed in the centre of the garden, and the expertly placed greenery ties all the different areas together. Picture from Hurst House Chicago With the clever backyard illumination, firepit, and mood light coming down from the trees, this fantastic garden space can be used even after dark! There are even uplights hidden away among the ornamental pieces and shrubbery. The path lights direct you through the various areas and all the way down to the spa. Light, Rustic, and Natural The final design we will highlight was created by Trunorth Landscaping, also located in the US. It is a wonderful lakeside patio, complete with an entertainment area, firepit, and beautifully landscaped pathways. Picture from Trunorth Landscaping This design truly makes the most of the available space to include an elegant seating area with a fully functioning kitchen. The Techo Bloc stone panels give this area a beautiful and rustic feel. Due to the lakeside location and lack of large trees surrounding the area, this garden feels very light and spacious, leaving you with a fantastic view of the lake. This design also makes clever use of expertly placed lanterns, and a large firepit, to provide warmth and a bright atmosphere, even on an evening, so you can use this space all year round. Picture from Trunorth Landscaping They have also incorporated this natural flagstone paving and rustic Techo Bloc stone panels to create a design that flows beautifully with its surroundings. The well-chosen colours of the flowers and other foliage add lots of texture and really tie this space together to give it a natural, inviting feel. What Do We Learn? Each of these projects we have looked at vary greatly in style, size and budget. For example, although beautiful, the design shown from Hurst House would require a large plot of land and a significant amount of money. The first design shown by Custom Creations is an excellent example of practical yet stunning landscaping that makes the best use of available space and is achievable even on a smaller budget. They took the already existing style of the clients home and used this to design a modern yet functional space that could really enhance their quality of living. And by using high-quality materials, this space still maintains that luxury feel. We love how Custom Creations can create exceptional outdoor spaces that always fit with their client’s needs and budgets. They certainly have an eye for detail to design stunning garden landscaping that is attractive, practical and affordable. This kind of precision and attention to detail is definitely the mark of true landscape design and construction experts! You can scroll down to see more of their stunning builds on Instagram and discover not only how professional they are but also the expert construction and breath-taking landscaping they can achieve! To see more of their completed projects, check out this wonderful Sydney landscape design and construction business here! How can you contact Custom Creations Landscapes? Custom Creations has a team of carefully selected landscapers and highly skilled contractors, so you can be sure that the design and landscaping of your garden are in the best hands! They provide landscape design, construction, pool design and building services that are beautiful and functional to transform your home and outdoor space. To us, Custom Creations Landscapes have really stood out from the rest, with their professionalism and stellar communication and customer service. As a result, they can provide tailor-made design solutions for projects of all sizes and styles. In addition, they always make sure to use high-quality materials and plants so that every part of your outdoor space is built to the best possible standard. The team at Custom Creations will always work alongside you to ensure that they can create the perfect outdoor space for you that compliments your already existing home and living space. This will result in a garden that is not only visually attractive but reflects your individual lifestyle so that you can enjoy it for years to come. Contact Custom Creations today to find out how easy it is to achieve the beautiful garden space you have always dreamed of! Custom Creations Phone: 02 8065 4344 Website: Custom Creations Landscapes
Baishanzu-Tanne
Deskription Ein niedriger Baum mit ausgebreiteter Krone (<18 m x < 0,8 m), sein Stamm hat eine glatte Kreislinie, seine Rinde ist hart und grau, seine Gerte sind gelb, fast kahl, seine Nadelblätter beugen sich zweiseitig an dem Trieb in V-Form, die an der Seite sind zweimal so lange als die obene Nadel. An den oberen Gerten astehen sie teilweise kreisförmig. Die Nadelblätter (1-4,2 cm) sind oben glänzig und dunkelgrün, an der untener Seite weiß und streifig. Die Zapfen (7-12 cm) sind schmal und walzenformig, im reifen Zustand gelbbraun und braun, die obene Blätter sind teilweise wegstehend. Zwischen den kaum zugänglichen Gebirgen Baishanzu in der Provinz S-Zheijang in einem Tal längst einem kleinen Bach (1700 m) wurde diese besondere Tanne gefunden. In dem Überrest dem Gemisch von Zwergbambus, Tannen und Buchenwald standen in den 70-en Jahren noch 8 Bäume, aber heute sind nur 3 geblieben – diese Art ist also die seltenste bekannte Tanne der Welt. Ganz entfernt von den bekannten Arten ist diese Art an seinem Ackerort der Beweiß der Florawandlung in der Eiszeit. Die, am Randgebiet der Provinz Hunan und Guangxi und in W-Jiangxi gefundene zijuanere Tanne (Abies zijuanesis), was kegelförmige Knospe und größere Zapfenschuppe ( < 2,5 cm) hat, ist neulich als die Variante von dieser Art betrachtet (Abies beshanzuensis var. Zijuanesis), also die inselmäßige Flecke „der großen Art” umfangen ein Gebiet von 1000 km. (hierzu gehört die W- yiangxi-ere Art, die im Jahre 1988 ursprünglich als Abies dayuanesis genannt wurde). Der vegetative Klon-Bestand - was durch den Trieb vermehrt wird (an momere Tanne, an Abies firma) – steht vor dem Administrationsgebäude des Nationalschutzgebiets Baishanzu, in Höhe von 1300 m an streng einem streng bewahrten und umgezäunten Gebiet. Die Bäume „tragen schon Früchte”, aber in 1998 hat noch kein Staubgefäss entwickelt, also das Bestäuben fehlt noch. Oben am ursprünglichen Ackerort in Höhe von 1700 m gibt es fortlaufend Wind und Regen, die das Bestäuben fast unmöglich machen. Die Regeneration des Bestandes in der Population – wo ursprünglich 8 Stück entdeckt wurde, aber für heute nur noch 3 Exemplare geblieben sind – ist am ursprünglichen Ackerort kaum vorstellbar. Von der am Forschungsstation wachsenen Bestand erwarten die Forscher und der Naturschutz, dass sie bald keimbare Kerne trägt, und so könnte mit dem Vorpflegen, mit dem Erkräftigen und mit dem Zurücksetztn der Bestand angefangen werden. https://koniferengarten.de/seltene-koniferen/abies-beshanzuensis
How To Spray Paint Fresh Flowers
Since I can't get blue roses for my wedding, I looked into dying them blue, which can be done, but with limited success and too much labor and time. Instead, I stumbled upon this informational tutorial about getting the job done but with floral spray paint. Here are five methods for spraying fresh flowers for your wedding or any other use. Technique 1: Misting Hold the can 15" - 18" away from the flower when spraying. Move the flowers, not the can. Let it dry before adding coats. Tip here is to layer the color. Technique 2: Air Brushing Hold the can 20" away from the flower when spraying. Move the flowers, not the can. Here, you're just highlighting. Do not apply full coverage. Technique 3: Toning Hold the can 15" - 18" away from the flower when spraying. Hit just the edges of the petals to tone the flower. Don't completely cover the blossom. Technique 4: Back Spray Hold the can 15" - 18" away from the flower when spraying. Flat and wide single petal flowers are best for this. Mist the flowers ONLY from the back to develop deeper intensity. Technique 5: Tipping Hold the can 15" - 18" away from the flower when spraying. This works best for roses and carnations. Cup the flowers in your hand so just the tips are bunched together and exposed. After spraying, you will notice that just the tips are marked with color. If you've ever tried to dye your flowers and have found quick solid success, I would love to hear from you. My wedding theme is Tiffany Blue and as the new year gets closer to my wedding day, I still haven't figured out the flowers. HELP!! <3 Thank you!
Choosing the Best, handy Chainsaw Tool to Keep Your Garden Maintained
Little handy tools make our environment and daily life tasks so easier. From a simple hammer to an electrical tool, these little things are handy to handle little problems at the time. While our home is a perfect environment with the combination of some systems, to detect faults in it and to correct these, we should have tools. Handle chainsaw is one of these important tools and the availability of it does matter if you are having a space reserved with trees. Probably, you are looking for the best top handle chainsaw, and approaching the best ones is not a big deal. Why You Need a Chainsaw? You must be stuck between whether you should buy a handle chainsaw or you don’t need it. It’s quite simple and you shouldn’t stress about it much. It’s, no doubt, useful too. Whether you have to trim branches of a tree you need to fall an entire tree, this little functional tool can do these tasks proficiently in less time. Simply, if you are having a bunch of trees in the backyard of your home and you have to deal with like you usually spend time there, you should, obviously, go with this. Since it doesn’t cost much as well, you only have to look for the best top handle chainsaw that is not a big deal. Where you can find it Maybe it’s your first time buying this tool and your recently planted trees are growing now, so you might be wondering about the place to purchase it. The first option is the internet as it’s authentic, easily available, and reliable. Of course, you must be an expert in it. Forms searching the best top handle chainsaw options to the perfect online stores, you can easily approach all essential things easily. Furthermore, looking for a nearby gardening care store also seems a perfect option especially if you don’t feel comfortable with internet stuff. Stores are also easily available. Firstly, you should check around your street or area so your neighbors to help you in finding out.     Look for the Best Doubtlessly, you can find so many varieties of the chainsaw. Form size to the functionality, it varies in so many things. Since you are looking for a handy tool to create easiness in your gardening care, it must be the best one. When it’s your first time, things get a little complicated. Firstly, you should look for the best top handle chainsaw available. You should only enlist the latest ones because these are more functional and features full. Enlisting, the top chainsaw is not only enough, but getting information about each tool is the perfect place. It might be so burdening practice for you as it’s the machinery stuff and also new to you. But, you don’t need to worry because buying guides are available on the internet with authentic reviews. This post can be very helpful regarding purchasing the best chainsaw tool and you should check to save your time.