Aalborg
10+ Views

Webdesign til webshop

Hvad er vigtigt at overveje hvis du gerne vil have et godt webdesign til din webshop? Er det hastigheden, stilen, de rigtige call to actions eller hvad er det lige præcis som gør at nogle webshops fungere rigtig godt og andre mislykkes totalt.
Lad os se på et par af de ting som er vigtige hvis du gerne vil have succes med din nye online butik.


Design, farver og stil i din shop

Hvordan ser din hjemmeside eller webshop ud? Er den pæn? Henvender den sig til den helt rigtige målgruppe med sin stil og farve valg? Et godt webdesign er vigtigt hvis du gerne vil sælge dine produkter online. Kan de besøgende ikke lide farverne eller stilen på shoppen, så er de mindre tilbøjlige til at finde dankortet frem og lave et køb der på. Stilen inden webdesign skifter løbende, så har du en side der var moderne for 10 år siden, så er det ikke sikkert at den stadig er lige på populær eller effektiv her i 2022. Når du får designet en ny webshop hvad enten det er tale som en Shopware webshop, en Shopify eller WooCommerce shop, så er det vigtigt at stilen passer til målgruppen. Både når vi snakker farver, men bestemt også ting som fonte, layout, mængden af indhold og alle de andre små ting som er med til at bestemme om de besøgende syntes godt om den måde siden præsentere sig på når de kommer ind på den første gang. Det at finde den helt rigtige stil som både passer til din målgruppe, men også afspejler virskomhedens visuelle identitet er kritisk nu om dage.


Brugervenlighed

At have en flot hjemmeside er vigtig, men at have en velfungerede hjemmeside er mindst lige så vigtigt. Er det nemt at navigere rundt på siden og finde det som man faktisk leder efter? Har siden en søge funktion? Loader siden hurtigt? Og har du et meget ustabilt layout mens siden loader? Dette er alt sammen noget som også er med til at bestemme hvor godt de besøgende kan lide din webshop. Nogle systemer som eksemelvis en Shopware hjemmeside er som udgangspunkt ret brugervenlige, hvor andre som f.eks. wix ikke er helt så brugervenlige for de besøgende. Brugervenlig er ofte ikke noget man lære i skolen eller på sin uddannelse. Men noget som kommer me erfaring. Så ønsker du en webshop med rigtig god brugervenlighed, så er det ofte en god ide at hyre et webbureau med en del erfaring, frem for at tage et af de helt nye og ofte billige webfirmaer.
Især hastigheden hvormed webshoppen loader er noget som er mere og mere kritisk. Folk har bare betydelig mindre tålmodighed her i 2022 end for blot et par år siden. Og er de ikke helt tilfreds med din hjemmesides hastighed, så smutter en stor del af dem inden de når at købe noget som helst.

Produktsortiment og priser

Du kan have en webshop som er både brugervenlig, hurtigt og med et super lækkert webdesign - men har du ikke de rigtige produkter eller er dine produkter for dyre i forhold til dine konkurrenter, så sælger du simpelthen ikke ret meget. Derfor er det også vigtigt at du sørger for at have de produkter som folk nu engang forventer at finde på en webshop som din, og at du samtidig er konkurrencedygtig med priserne.

Call to actions, relaterede produkter, upsalg og mersalg

Hvor effektiv er din webshop til at sælge dine produkter? En ting er at siden er pæn at se på, loader hurtigt og det er nemt at finde det man leder efter. Men hvor godt formår den så også at sælge tingene? Prisen er selvfølgelig vigtigt, men det er bestemt også vigtigt at hvis man f.eks. kommer ind på webshoppen for at købe en trampolin, at man så også lige bliver mindet om at det måske også var en god ide at købe en stige, et cover eller sikkerhedsnet til trampolinen. En god webshop formår at "lokke" de besøgende til at ligge en smule ekstra i kurven eller at købe en større model. Er det nok til at i gennemsnit få folk til at bruge 10% kan det være temmelig mange penge, hvis din online butik f.eks. sælger for 10.000.000 om året. Ja selv med en omsætning på "blot" 1.000.000 kan 10% ekstra være mere end du skal betale for udviklingen af hele webshoppen. Kan du se ideen?
En side som er godt konverteringsoptimeret kan ofte sælge 30-40% så meget som en webshop hvor man ikke tænker så meget over dette aspekt.
En webshop hvor der både er tænkt over et webdesign der passer til målgruppen, har masser af troværdighed, er hurtig, har de rigtige metoder til opsalg og mersalg, calls to actions osv. kan mange gange omsætte for det dobbelt af hvad en ikke optimeret webshop sælger for. Ser vi igen på eksempelet på de 10.000.000,- er det så ikke værd at bruge måske 20.000,- ekstra på at få den helt rigtige webshop?

Det var lidt om hvilke ting inden for webdesign du bør have i mente når du skal designe din næste webshop. Overvejer du selv at designe den men har du ikke helt styr over alle de 3 aspekter vi har set på i denne artikkel, så overlad det til et professionelt webbureau frem for selv at give dig i kast med det. Selvom du måske spare lidt i starten ved selv at gøre det, så vil du på langt sigt ofte gå glip af alt for mange salg til at det giver nogen som helst mening selv at gøre det.

Comment
Suggested
Recent